Acasă Reţete Deserturi Fursecuri cu ciocolată
Fursecuri cu ciocolată Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

fursecuri_ciocolata

Reţetă preluată şi adaptată după „Libertatea pentru femei”, colecţia „Reţete” numărul 2/2010, pagina 35 

Ingrediente

100 g unt la temperatura camerei

130 g fructoză (ideal ar fi pudră)

2 ouă

250 g premix patiserie SLĂBEŞTI MÂNCÂND

100 g alune măcinate sau nuci măcinate

100 g ciocolată peste 70% cacao tocată bucăţele

1 fiolă de 2 ml esenţă de vanilie

0,5 linguriţă bicarbonat de sodiu

un praf de sare 

Mod de preparare

Se amestecă premixul de patiserie cu alunele (nucile) măcinate, bicarbonatul de sodiu şi cu ciocolata tăiată bucaţele mici.

Se bate untul spumă cu fructoza până capătă o consistenţă cremoasă.Se adaugă ouăle, un praf de sare, esenţa de vanilie şi se bate in continuare.

Se adaugă peste unt premixul de patiserie şi se frămăntă cu mâna un aluat.Se face un rulou care se lasă la frigider 10-15 minute.

Încălziţi cuptorul la 175 grade.Puneţi in tava tapetată cu hârtie de copt biscuiţi rotunzi şi plaţi (tăiaţi din rulou felii).

Coaceţi 15-20 minute, în funcţie de mărimea biscuiţilor (până capătă o culoare uşor rumenă, nu îi ardeţi prea tare).

Sunt mai buni în 1-2 zile, se frăgezesc mai mult.

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions