Scris de Gabriela Man
|
Reţeta adaptată după reţeta „Brioşe cu fructe” trimisă de Rodica Dirzu 240 g premix patiserie Slăbeşti Mâncând 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu 175 g fructoză 2 linguri cacao 80 g ciocolată > 70% cacao tăiată bucăţele
250 ml „lapte” (75 ml smântână dulce 30% diluată cu apă până la 250 ml sau 250 ml lapte de soia) 90 ml ulei 1 fiolă esenţa de vanilie 1 ou 1 praf de sare Amestecaţi ingredientele uscate: faină, ciocolată, cacao (cernută), bicarbonatul şi sărea. Separat bateţi oul cu fructoza; adăugaţi treptat uleiul, bateţi continuu; adăugaţi treptat laptele. Turnaţi amestecul lichid peste amestecul uscat, omogenizaţi cu un ţel pară compoziţia (amestecând uşor) şi apoi cu o paletă de cofetar. Turnaţi compoziţia în forme tapetate cu hârtiuţe pentru brioşe şi coaceţi la 175 grd C timp de 25 - 30 minute.
|