Brioşe cu ciocolată Imprimare
Scris de Gabriela Man   

Reţeta adaptată după reţeta „Brioşe cu fructe” trimisă de Rodica Dirzu

240 g premix patiserie Slăbeşti Mâncând
1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
175 g fructoză
2 linguri cacao
80 g ciocolată > 70% cacao tăiată bucăţele

250 ml „lapte” (75 ml smântână dulce 30% diluată cu apă până la 250 ml sau 250 ml lapte de soia)
90 ml ulei
1 fiolă esenţa de vanilie
1 ou
1 praf de sare


Amestecaţi ingredientele uscate: faină, ciocolată, cacao (cernută), bicarbonatul şi sărea.
Separat bateţi oul cu fructoza; adăugaţi treptat uleiul, bateţi continuu; adăugaţi treptat laptele.
Turnaţi amestecul lichid peste amestecul uscat, omogenizaţi cu un ţel pară compoziţia (amestecând uşor) şi apoi cu o paletă de cofetar.
Turnaţi compoziţia în forme tapetate cu hârtiuţe pentru brioşe şi coaceţi la 175 grd C timp de 25 - 30 minute.