Briose cu ciocolată |
![]() |
![]() |
Scris de Gabriela Man |
Reţeta adaptată după reţeta „Brioşe cu fructe” trimisă de Rodica Dirzu 240 g premix patiserie "Dr. Man - slabesti mancand" 250 ml lapte( folosesc "Zile usoare" de la Dorna, fara lactoza) 90 ml ulei, sau 85 g ulei(prefer sa il cantaresc) 125-130 g visine proaspete sau congelate, fara samburi - facultativ 1 praf de sare
Amestecaţi ingredientele uscate: premix, ciocolată, cacao (cernută), praful de copt( sau bicarbonatul) şi sarea. Eu am avut visine congelate, le-am lasat din timp intr-o sita sa se decongeleze si sa piarda din zeama. Puneti hartiute intr-o tava de 12 briose. Daca veti pune visine, puteti proceda ca mine: am pus in fiecare hartiuta cate o lingura de compozitie, am presarat apoi cate 2 visine, am mai pus cate o jumatate de lingura compozitie peste tot, inca 1-2 visine, apoi am acoperit cu restul compozitiei. Deasupra am pus in mijloc o visina, 2-3 picaturi de ciocolata termostabila in jurul ei. Bagati tava in cuptorul incins la 175 grade, pentru 25-26 minute. Faceti testul cu scobitoarea pe la minutul 25. Daca nu puneti visine, in 25 minute sunt gata. Pofta buna! |