Acasă Reţete Deserturi Briose cu ciocolată
Briose cu ciocolată Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Reţeta adaptată după reţeta „Brioşe cu fructe” trimisă de Rodica Dirzu

240 g premix patiserie "Dr. Man - slabesti mancand"
1 plic praf de copt sau 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
150 g fructoză( eu folosesc un amestec de 2:1 fructoza:zahar de mesteacan)
2 linguri rase cacao
60 g ciocolată peste 70% cacao, tăiată bucăţele( am gasit "picuri" de ciocolata termostabila la farmacia Tei, sub marca Sweeteria, sunt grozavi)

250 ml lapte( folosesc "Zile usoare" de la Dorna, fara lactoza)
aroma naturala de vanilie sau rom( am pus 2 lingurite de rom)
1 ou

90 ml ulei, sau 85 g ulei(prefer sa il cantaresc)

125-130 g visine proaspete sau congelate, fara samburi - facultativ

1 praf de sare


Cerneti printr-o sita mai mare premixul, iar taratele care raman in sita le puneti inapoi in premixul cernut si le amestecati cu un tel, ca sa le distribuiti. Asa puteti aera premixul, dar sa ii pastrati si componentele care ii dau calitatile dietetice. Am verificat, functioneaza! Pasul nu e obligatoriu, il puteti sari, dar ar fi recomandat.

Amestecaţi ingredientele uscate: premix, ciocolată, cacao (cernută), praful de copt( sau bicarbonatul) şi sarea.
Separat, mixati spuma oul cu inlocuitorul de zahar; adăugaţi treptat uleiul, bateţi continuu. Adaugati treptat si laptele, cand amestecul devinde prea lichid, inlocuiti mixerul cu un tel para.
Turnaţi amestecul lichid peste amestecul uscat, omogenizaţi cu un tel pară compoziţia (amestecând uşor) şi apoi cu o paletă de cofetar.

Eu am avut visine congelate, le-am lasat din timp intr-o sita sa se decongeleze si sa piarda din zeama.

Puneti hartiute intr-o tava de 12 briose. Daca veti pune visine, puteti proceda ca mine: am pus in fiecare hartiuta cate o lingura de compozitie, am presarat apoi cate 2 visine, am mai pus cate o jumatate de lingura compozitie peste tot, inca 1-2 visine, apoi am acoperit cu restul compozitiei. Deasupra am pus in mijloc o visina, 2-3 picaturi de ciocolata termostabila in jurul ei.

Bagati tava in cuptorul incins la 175 grade, pentru 25-26 minute. Faceti testul cu scobitoarea pe la minutul 25. Daca nu puneti visine, in 25 minute sunt gata.

Pofta buna!

 
Copyright © 2025 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions