Acasă Reţete Deserturi Prăjitură "Negresa"

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Prăjitură "Negresa" Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Prăjitură “Negresa”

Reţetă adaptată după reţeta clasică (sursă – Adriana Simionescu)

Tavă recomandată : 36 cm x 25 cm

Blat :

400 - 450 g fructoză(cu 400g iese mai amaruie)

200 g unt 82%

30 g cacao

150 ml “lapte” (smântână dulce nefermentata diluată cu apă sau lapte de soia)

4 ouă

100 g nucă măcinată

200 g premix patiserie Slăbeşti Mâncând

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

1 praf de sare

Esenţă de rom sau rom (50 ml rom sau 1 fiolă de 2 ml esenţă de rom)

Se amestecă premixul de patiserie cu bicarbonatul şi nucile măcinate.

Se pun într-un vas fructoza, untul, laptele şi cacaoa şi se topesc la foc mic până ce dau în clocot. Se adaugă esenţa de rom sau romul.

Din această compoziţie se opresc 15 linguri care se pun într-un vas micuţ separat.

Restul se lasă să se răcească şi apoi se adaugă pe rând cele 4 gălbenuşuri.

Se bat cele 4 albuşuri spumă cu un praf de sare.

Se adaugă alternativ peste crema de cacao şi gălbenuşuri albuşurile spumă şi premixul de patiserie, amestecând uşor.

Se coace în tavă cu hârtie de copt, la 175 grade C, 20 minute, pe nivel de sus (al treilea de jos în sus).

După coacere se răstoarnă pe un grătar, se înlătură hârtia de copt şi se pune pe tava de servit.

Glazură

Cele 15 linguri păstrate de la prepararea blatului

50 g cacao

30 g unt moale, la temperatura camerei

1 fiolă esenţă de rom

Se amestecă cele 15 linguri de sirop de cacao (păstrate de la prepararea blatului, la cald) cu cacao, unt moale şi esenţa de rom.

Se toarnă peste prăjitură, se întinde cu o spatulă.

Se lăsă la frigider 4-5 ore înainte de servire.

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions