Acasă Reţete Deserturi Prăjitură cu miere

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Prăjitură cu miere Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

PRĂJITURĂ CU MIERE
Reţetă adaptată după o reţetă de casă


Aveţi nevoie de:
Ingrediente pentru foi
Ingrediente pentru cremă
1 borcan de 350-400g gem de caise/piersici dietetic (cu fructoză)

 

Foi

400 g premix „Slăbeşti mâncând” pentru patiserie
150 g miere naturală
120 g fructoză
50 g unt
50 g lapte (doar: lapte de soia/ migdale sau amestec smântână dulce 15% diluată cu 2 părţi apă)
1 ou
1 plic amoniac Dr. Oetker (sau 1 linguriţă cu vârf amoniac orice marcă)

 

Se cântăreşte direct mierea într-un vas de 3 litri de metal şi apoi se adaugă fructoza, oul, untul, laptele şi amoniacul. Se amestecă cu telul până se omogenizează puţin.

Apoi se bat cu telul pe foc mic, nu pe foc direct (fie pe o plită, fie pe bain-marin), până ce compoziţia începe să fiarbă în clocot şi se umflă ca o spumă dublându-şi volumul.

Vasul se ia de pe foc şi imediat se adaugă toată făina amestecând cu o lingură de lemn repede până ce se încorporează bine toată făina.

Lăsaţi să se răcească 2 – 3 minute ca să poată puteţi lucra aluatul cu mâna.

Împărţiţi aluatul în 4 bucăţi egale pe care le acoperiţi cu folie alimentară ca să se menţină calde (aluatul cald se lucrează mai bine).

Fiecare bucată se întinde în foaie subţire care se coace pe dosul tăvii (bine presărată cu făină) timp de 10 - 12 minute (sau până capătă o culoare aurie) în cuptorul încălzit la 180 grade Celsius.

*Pont: decupaţi din hârtie de copt forma tăvii şi întindeţi aluatul direct pe hârtia de copt; va fi mai simplu de desprins.

 

Crema (variantă adaptată după crema Tiramisu fără ouă)

375 g brânză Philadelphia
375 g smântână dulce 30% bătută frişcă
110 g fructoză (sau alt îndulcitor agreat)
Esenţă de vanilie

 

Bateţi brânza cu fructoza (cu mixerul); adăugaţi frişca bătută, esenţa de vanilie şi amestecaţi uşor cu o paletă de cofetar sau un tel pară.


Prăjitura se asambleaza astfel: foaie; cremă; foaie; gem (caise, piersici ); foaie; cremă; foaie.

Nu se taie decât a doua zi, foile se înmoaie după 24 ore.

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions