Prăjitură cu miere |
Scris de Gabriela Man |
PRĂJITURĂ CU MIERE
Foi 400 g premix „Slăbeşti mâncând” pentru patiserie
Se cântăreşte direct mierea într-un vas de 3 litri de metal şi apoi se adaugă fructoza, oul, untul, laptele şi amoniacul. Se amestecă cu telul până se omogenizează puţin. Apoi se bat cu telul pe foc mic, nu pe foc direct (fie pe o plită, fie pe bain-marin), până ce compoziţia începe să fiarbă în clocot şi se umflă ca o spumă dublându-şi volumul. Vasul se ia de pe foc şi imediat se adaugă toată făina amestecând cu o lingură de lemn repede până ce se încorporează bine toată făina. Lăsaţi să se răcească 2 – 3 minute ca să poată puteţi lucra aluatul cu mâna. Împărţiţi aluatul în 4 bucăţi egale pe care le acoperiţi cu folie alimentară ca să se menţină calde (aluatul cald se lucrează mai bine). Fiecare bucată se întinde în foaie subţire care se coace pe dosul tăvii (bine presărată cu făină) timp de 10 - 12 minute (sau până capătă o culoare aurie) în cuptorul încălzit la 180 grade Celsius. *Pont: decupaţi din hârtie de copt forma tăvii şi întindeţi aluatul direct pe hârtia de copt; va fi mai simplu de desprins.
Crema (variantă adaptată după crema Tiramisu fără ouă) 375 g brânză Philadelphia
Bateţi brânza cu fructoza (cu mixerul); adăugaţi frişca bătută, esenţa de vanilie şi amestecaţi uşor cu o paletă de cofetar sau un tel pară.
Nu se taie decât a doua zi, foile se înmoaie după 24 ore. |