Acasă Reţete Deserturi Prăjitură "intoarsa" cu mere
Prăjitură "intoarsa" cu mere Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   
PRĂJITURĂ CU MERE

4–5 mere mari
20 g unt pentru tapetat tava
3–4 linguri rase fructoză pentru tapetat tava
1 linguriţă scorţişoară pentru presărat pe mere

Pandişpan
5 ouă (60 g/ou)
4 linguri rase fructoză
5 linguri premix patiserie “Slăbeşti mâncând”
1 praf de sare
Coaja de la 1 lămâie (facultativ)

 

* Încingeţi cuptorul la 175 grd C.
* Ungeţi tava cu unt şi apoi presăraţi cele 3–4 linguri fructoză.
* Curăţaţi merele de coajă şi de căsuţa sâmburilor, le tăiaţi felii şi le aşezaţi în tava. Presăraţi scorţişoară pe mere.
* Puneţi merele la cuptor timp de 15–20 minute până înmuiaţi puţin merele şi siropul din tavă clocoteşte.
* Scoateţi tava din cuptor şi adăugaţi pandişpanul.

Pandişpanul:

* Bateţi spumă albuşurile cu un praf de sare; adăugaţi la albuşuri fructoza şi mai bateţi până se întăreşte spuma din nou; adăugaţi coaja de lămâie şi gălbenuşurile, mai bateţi 1–2 minute; adăugaţi premixul de patiserie şi amestecaţi cu grijă, cu mişcări de jos – în sus, pentru a nu scoate aerul încorporat în albuş.
* Mai coaceţi 20 -25 minute. Puteţi verifica dacă e copt pandişpanul astfel: apăsaţi uşor cu degetul pe suprafaţa prăjiturii; dacă aluatul e elastic, revine după apăsare, puteţi scoate prăjitura din cuptor.
* Răsturnaţi imediat prăjitura pe o tavă, lăsaţi să se răcească.
* Puteţi servi prăjitura simplă sau cu un “moţ” de frişcă.

Puteţi să faceţi această prăjitură cu orice fruct permis: prune, caise, piersici, nectarine, fructe de pădure etc. Atenţie doar la cantitatea de fructoză folosită la tapetarea tăvii, dacă fructele sunt dulci nu puneţi mai mult de 3 linguri rase fructoză.

 
Copyright © 2025 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions