Acasă Reţete Aperitive / Salate Chec aperitiv cu ficat
Chec aperitiv cu ficat Imprimare Email
Scris de DrMan   

Reteta aceasta am preluat-o de pe canalul Ella Cooking, gasiti video cu prepararea aici. Nu e chiar un drob fals din pui, mai degraba e un chec aperitiv cu ficat de pui si legume, dar iese grozav de gustos si se prepara foarte usor. Eu l-am copt intr-o forma de chec cu dimensiunile 28 x 18,5 x 8 si a iesit mai inalt ca a Ellei. Fiind mai inalt, s-a taiat nitel mai greu, compozitia e foarte fina si feliile au tendinta de a se rupe mai usor. Insa, lasati checul 12 ore la frigider, inainte de a-l taia, se va intari. Feliile le taiati la un 0,6 - 1 cm grosime.

E delicios! Are o aroma placuta, de drob si un gust usor dulceag. Puteti sa puneti cozi de ceapa verde si/sau de usturoi( eu nu am avut, dar sunt sigura ca merg), puteti sa puneti alte legume.

Ingrediente:

500 g ficatei de pui

1 ceapa medie ( sau 2-3 fire de ceapa verde)

3 catei de usturoi ( sau 2-3 fire de usturoi verde)

1 ardei mediu spre mic( kapia, gogosar sau ardei gras_

1 dovlecel micut

1 bucata de cartof dulce de marimea unei cepe medii sau 2 morcovi micuti

3 - 4 ciuperci( am avut champignoane brune)

patrunjel verde, marar verde

4 oua

200 g lapte - pentru aluat

250-300 g lapte - pentru tinut ficateii la frigider

120 g premix pentru patiserie "Dr. Man - slabesti mancand"

1/8 lingurita xantan( facultativ)

1/2 plic praf de copt( 1 lingurita)

3/4 lingurita sare de mare

piper si/sau alte condimente

fulgi de chilli( eu am avut turcesti, nu sunt foarte iuti)

Pentru inceput, trebuie sa pregatiti ficateii. Curatati ficateii de pielitele mari si ii lasati in apa rece jumatate de ora. Dupa acest timp, ii strecurati, ii puneti in 250-300 ml lapte si ii lasati minim o ora la frigider.

Intre timp, taiati ceapa julien, tocati cateii de usturoi. Taiati cubulete ardeiul si dovlecelul( eu am lasat dovlecelul cu coaja, era foarte mic si fraged). Dati pe razatoarea mare cartoful dulce( sau morcovii) si ciupercile. Tocati marunt verdeata. Scoateti ficateii din lapte, ii lasati sa se scurga bine de lichid, apoi ii tocati cubulete.

Puneti ceapa la calit in 2-3 linguri de ulei, o inmuiati putin( aruncati pe ea un praf de sare, ca sa favorizati deshidratarea ei), adaugati usturoiul si il inmuiati jumatate de minut. Adaugati ficateii, ii caliti pana isi schimba toti culoarea, adaugati apoi ardeiul si dovlecelul. Condimentati cu piper, fulgi de chilli si ce condimente mai doriti sa adaugati. Puneti apoi acest amestec intr-o sita si lasati la scurs si la racit.

Cand amestecul de ficatei a ajuns la temperatura camerei, porniti cuptorul la 180 grade si pregatiti amestecul de oua.

Amestecati premixul cu praful de copt si xantanul. Bateti ouale cu un tel para, puneti premixul si laptele si continuati sa amestecati cu telul ca sa nu fie cocoloase in amestec. Puneti peste aluat ciupercile si cartoful dulce( sau morcovii), adugati si amestecul cu ficatei. Amestecati cu o paleta pentru patiserie. Daca vi se pare ca aluatul cu toate adaosurile e cam lichid, mai puteti pune 1-2 linguri rase de premix. Consistenta ar trebui sa fie ca cea de chec, pandispan, nu ca de clatite.

Puneti in tava de chec in care ati pus hartie de copt si bagati la cuptor pe nivelul 1 de jos, caldura standard de sus-jos, 180 grade. La mine a avut nevoie de o ora - incercati cu scobitoarea pe la minutul 50. Cred ca timpul necesar depinde si de marimea tavii, daca aluatul pus in tava nu va fi prea inalt, se va coace putin mai repede( la mine a avut o inaltime de 9 cm spre final, cand era si crescut). Nu va ramane crescut, se va aseza, dar consistenta va fi foarte placuta.

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions