Acasă Reţete Aperitive / Salate Vafe( gofre) sarate
Vafe( gofre) sarate Imprimare Email
Scris de DrMan   

Mi-am luat un aparat de vafe foarte bun, placile sunt acoperite cu piatra si realmente nu se lipeste nimic de ele, indiferent de compozitia aluatului. Motiv pentru care e si simplu de curatat, dupa utilizare. L-am luat de pe Emag, va dau si linkul cu modelul, in caz ca sunteti curiosi sa vedeti despre ce este vorba:Cecotec Fun Gofrestone Double.

In aceasta postare voi adauga pe parcursul timpului retetele de vafe sarate pe care le voi incerca. Cand am reteta noua, deschid aceasta pagina si o voi scrie aici. Voi deschide o pagina separata pentru vafele dulci, unde voi proceda la fel - o voi completa de-a lungul timpului.

Vafe cu cascaval si carnaciori afumati - publicata la 23 februarie 2024

3 oua

120 g smantana nefermentata( pentru frisca) 30-35% grasime

150 g cascaval, telemea, cas, Gouda - data pe razatoarea mare

80 g carnaciori afumati taiati mai marunt

75 g premix pentru patiserie "Dr. Man - slabesti mancand"

1 lingurita rasa praf de copt

1/8 lingurita xantan( masura de 1/4 lingurita umpluta pe jumatate) - e facultativ, eu folosesc la orice preparat cu fainuri; daca nu folositi xantan, puneti 100 g smantana pentru frisca

sare dupa gust( eu am folosit branza gouda, era potrivit de sarata, asa ca am pus 1/4 lingurita sare)

patrunjel verde tocat, piper, eventual boia dulce

Bateti ouale cu smantana si un praf de sare, adaugati premixul amestecat cu xantanul si praful de copt. Omogenizati sa nu fie cocoloase. Adaugati cascavalul/branza, carnaciorii, patrunjelul verde tocat, piper, eventual boia - amestecati cu o paleta pentru patiserie.

Lasati aluatul sa se odihneasca 10 minute, timp in care incalziti aparatul pentru vafe( l-am incalzit la mediu spre mare). Puneti cate o lingura cu varf pe fiecare placa, inchideti aparatul si coaceti 6-7 minute. Daca in cele 10 minute de odihna s-a ingrosat prea tare compozitia( ar trebui sa fie cam ca o smantana mai groasa, ca un pandispan), mai adaugati smantana.

Reteta am preluat-o de aici. Mi-au iesit 8 vafe din cantitatile de mai sus. Sunt f satioase, practic ai intr-un singur preparat omleta cu carnati, cascaval si felia de paine.

*******

Vafe cu spanac

2 oua

2 linguri ulei de masline

100 g premix pentru patiserie "Dr. Man - slabesti mancand"

1/4 lingurita xantan( facultativ, ajuta la scaderea suplimentara a indicelui glicemic)

120 g chefir

140 g spanac tocat, gata oparit si scurs, sau dezghetat si scurs

80-100 g feta, telemea de capra etc maruntita

sare dupa gust( atentie ca si branza va fi sarata)

piper

cozi de ceapa verde tocate( facultativ), marar( facultativ)

Amestecati premixul cu xantanul. Amestecati cu un tel ouale cu uleiul, adaugati chefirul, apoi spanacul tocat, condimentati. Adaugati si premixul, apoi telemeaua/feta maruntita, potriviti de sare daca este nevoie.

Le coaceti circa 8-10 minute la aparatul pentru vafe. Se servesc cu iaurt grecesc, felii de rosii, ceapa verde. Sunt primavaratice, aduc a spanakopita...

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions