Salata de boeuf reteta vegetariana (de post) |
Scris de DrMan |
Cine nu iubeste salata de boeuf?! Cred ca majoritatea o iubim, nu lipseste de pe masa noastra la sarbatori. Insa, apar situatii cand avem si membrii ai familiei vegetarieni, care nu consuma nici macar oua. Sau, de ce sa nu ne rasfatam si in post cu o salata de boeuf?! Va asigur ca reteta de mai jos este la fel de gustoasa ca o salata de boeuf obisnuita, preparata cu carne si maioneza din oua! Am facut mai multe incercari, in final m-am oprit la aceasta varianta. Ingrediente: 2-3 morcovi (cca 250 g) 1 pastarnac (130-150 g) 4-5 cartofi mov (350-400 g) 2-3 castraveti murati in otet (eu am pus 4, pt ca sunt micuti) 1 gogosar acru mai micut (eu am gogosari pusi sferturi in otet, am pus 3 felii) 2-3 linguri de mazare fina fiarta sare dupa gust toata maioneza pregatita dupa reteta de mai jos Maioneza: 100 ml lapte de soia fara aroma, neindulcit (eu folosesc din gama Inedit) 200 ml ulei de rapita 3-4 feliute de morcov fiert (pt culoare, e facultativ) 1 lingurita zeama de lamaie 1,5 lingurita mustar (eu am pus de Tecuci, dulce) 1 lingurita daina seminte de chia (seminte macinate la rasnita de cafea; e optional, dar obtineti textura mai ferma) 1 varf de cutit sare neagra de Himalaya (are aroma de sulf, va da maionezei aroma de oua) Fierbeti legumele si le taiati cubulete; taiati cubulete castraveciorii si feliile de gogosar; amestecati legumele cu castraveciorii, gogosarul si mazarea, sarati si lasati circa 30 minute sa se amestece aromele (eu sarez de cateva ori in acest timp, cartofii cer sare, prefer sa pun mai putina de cateva ori, pana nimeresc gustul). Maioneza e simplu de preparat: puneti toate ingredientele in vasul blenderului vertical, mixati pana se face spuma. Lasati 10 minute. Amestecati toata maioneza cu legumele. Pofta buna! |