Chec aperitiv |
![]() |
![]() |
Scris de Gabriela Man |
Reteta aceasta minunata a fost preluata de aici de o clienta a premixurilor "Dr Man", Doamna Madalina Tanase. A avut amabilitatea sa trimita reteta si fotografia cu preparatul pentru a o prepara si noi acasa, ii multumim! Ingrediente pentru o tava de cozonac: 6 oua 130-140 g premix pentru patiserie "Dr. Man" (la oua maricele intra 140 g) 1,5 lingurita praf de copt 4 linguri ulei 200 g cascaval ras 150 g gogosar murat sau proaspa, tocat(daca puneti murat, lasati-l sa se scurga bine) 200 g masline tocate 200 g mezeluri (facultativ) marar (facultativ) sare, condimente Bateti ouale spuma cu un praf de sare (Dna Tanase le-a batut separat, intai albusurile, apoi a adaugat galbenusurile). Amestecati premixul cu praful de copt, apoi il puneti peste ouale batute in 2-3 transe, mixand continuu. Adaugati uleiul si mixati inca putin, cat sa se amestece toate ingredientele. Adaugati cascavalul, gogosarii, maslinele etc (ce doriti sa puneti in chec) si coaceti in tava unsa cu ulei si tapetata cu premix, la 170-175 grade Celsius, timp de cca 40 minute (ca sa vedeti daca este copt, faceti testul cu scobitoarea). Pofta buna! |