Briose cu somon (sau cu sunca) |
![]() |
![]() |
Scris de Gabriela Man |
Briose aperitiv, minunate pentru o gustare sau un aperitiv. Le puteti face si in forme micute de briose, pentru niste amuse-bouche, genul de aperitive micute. Reteta am preluat-o si adaptat-o de aici Le puteti prepara si cu bucatele de sunca in loc de somon. Ingrediente pentru o tava de 12 briose: 200 g premix pentru patiserie "Dr. Man" 100 g cascaval ras mic (eu folosesc Gouda) 2 oua 250 g iaurt 5-6 linguri lapte (stiti deja, vegetal sau smantana nefermentata diluata cu apa) 200 g somon afumat 2-3 linguri marar tocat 50 g unt topit o jumatate lingurita bicarbonat de sodiu putina sare (cascavalul si somonul sunt deja sarate, fiti atenti la sare, eu am pus un sfert lingurita) Amestecati premixul cu cascavalul, sarea si bicarbonatul. Intr-un castron bateti ouale apoi adaugati untul topit, iaurtul. Adaugati mararul si somonul taiat cubulete. Turnati compozitia de oua peste premix si amestecati cu o paleta, adaugand 5-6 linguri lapte. Trebuie sa obtineti un aluat care curge greu din lingura, lipicios. Caoceti la 170 grade timp de 28-30 minute (faceti testul cu scobitoarea). Pofta buna!. |