Acasă Reţete Aperitive / Salate Briose cu somon (sau cu sunca)

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Briose cu somon (sau cu sunca) Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Briose aperitiv, minunate pentru o gustare sau un aperitiv.alt

Le puteti face si in forme micute de briose, pentru niste

amuse-bouche, genul de aperitive micute. Reteta am

preluat-o si adaptat-o de aici

Le puteti prepara si cu bucatele de sunca in loc de somon.

Ingrediente pentru o tava de 12 briose:

200 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

100 g cascaval ras mic (eu folosesc Gouda)

2 oua

250 g iaurt

5-6 linguri lapte (stiti deja, vegetal sau smantana nefermentata diluata cu apa)

200 g somon afumat

2-3 linguri marar tocat

50 g unt topit

o jumatate lingurita bicarbonat de sodiu

putina sare (cascavalul si somonul sunt deja sarate, fiti atenti la sare, eu am pus un sfert lingurita)

Amestecati premixul cu cascavalul, sarea si bicarbonatul.

Intr-un castron bateti ouale apoi adaugati untul topit, iaurtul. Adaugati mararul si somonul taiat cubulete.

Turnati compozitia de oua peste premix si amestecati cu o paleta, adaugand 5-6 linguri lapte. Trebuie sa obtineti un aluat care curge greu din lingura, lipicios.

Caoceti la 170 grade timp de 28-30 minute (faceti testul cu scobitoarea).

Pofta buna!.

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions