Acasă Reţete Aperitive / Salate Zacusca de fasole boabe

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Zacusca de fasole boabe Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

E o zacusca satioasa, delicioasa si foarte usor de preparat.alt

Ingrediente:

0,5 kg fasole boabe alba

1,5 kg gogosari sau ardei kapia

1 kg ceapa

0,5 l ulei rapita

0,5 litri suc de rosii 

piper macinat, foi de dafin, sare

Lasati fasolea sa se hidrateze de seara pana a doua zi.

Aruncati apa, o puneti la fiert. Lasati sa fiarba 2-3 minute,

apoi aruncati prima apa si o puneti din nou la fiert.

O fierbeti complet, apoi strecurati fasolea boabe. Jumatate

din cantitate puteti sa o dati prin robot, ca pe ceapa si ardei, eu asa am procedat (adica nu am lasat toate boabele intregi).

Coaceti ardeii, ii decojiti.

Dati prin robot ceapa si o puneti la calit in ulei. Adaugati putina sare, ca sa isi lase lichid. Dupa 5 minute adaugati o ceasca de apa si lasati sa fiarba acoperit circa 15 minute. Adaugati ardeii dati prin robot, lasati sa fiarba la foc mic circa 30 minute (sau pana isi scad lichidul). Adaugati sucul de rosii, lasati inca 15 minute la fiert.

Adaugati fasolea boabe data prin masina, fierbeti 10 minute amestecand mereu, apoi adaugati boabele de fasole intregi si mai lasati 5-6 minute. Amestecati cu atentie, sa nu le zdrobiti.

Opriti focul si lasati 5 minute, sa se mai aseze.

Puneti in borcane sterilizate, capaciti si intoarceti borcanele sa stea 3-4 minute pe capac.

La puneti intr-o patura si le lasati sa se raceasca acoperite.

Pofta buna!

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions