Zacusca de vinete Imprimare
Scris de Gabriela Man   

Zacusca de vinete - conserva de toamna pe care totialt

o indragim.

Reteta aceasta o fac de ani buni, iese grozav de

gustoasa.

Eu combin ardeii kapia cu ardei gogosari.

Ingrediente:

3,5 kg de vinete

2 kg ardei kapia, gososari sau amestec

1,5 kg ceapa

1 litru suc de rosii nu foarte apos

0,5 litri ulei de rapita

piper

foi de dafin

sare

Coaceti pe plita ardeii si vinetele. Cand curatati ardeii, nu ii spalati. Eventual mai udati mana din cand in cand. Curatati ardeii si de seminte, Vinetele la lasati la scurs (eu le las de pe o zi pe alta, intr-o sita de plastic).

Dati prin robot (sau masina de tocat) ceapa, ardeii si vinetele (le puneti in vase diferite).

Puneti ceapa la calit putin in ulei (adaugati si sare), dupa circa 5 minute adaugati o ceasca de apa, lasati 20 minute sa mai scada, apoi adaugati ardeii. Dupa 15 minute, adaugati vinetele. NU ADAUGATI APA, CHIAR DACA VI SE PARE PREA GROS AMESTECUL, VINETELE VOR MAI LASA APA! Dupa circa 10 minute, adaugati sucul de rosii, dregeti cu sare, piper si foi de dafin. Lasati sa fiarba pana scade suficient, o sa vedeti ca iese uleiul la suprafata.

Cand este gata, Umpleti borcanele si le infiletati, le puneti cu gura in jos, le lasati asa vreo 10 minute.

Apoi inveliti borcanele intr-o patura si le lasati sa se raceasca asa pana a doua zi.

Pofta buna!