Acasă Reţete Aperitive / Salate Zacusca de vinete

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Zacusca de vinete Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Zacusca de vinete - conserva de toamna pe care totialt

o indragim.

Reteta aceasta o fac de ani buni, iese grozav de

gustoasa.

Eu combin ardeii kapia cu ardei gogosari.

Ingrediente:

3 kg de vinete

2 kg ardei kapia, gososari sau amestec

1,5 kg ceapa

1,5 litri suc de rosii (lichid, nu pasta)

0,5 litri ulei de rapita

piper

foi de dafin

sare

Coaceti pe plita ardeii si vinetele. Cand curatati ardeii, nu ii spalati. Eventual mai udati mana din cand in cand. Curatati ardeii si de seminte, Vinetele la lasati la scurs (eu le las de pe o zi pe alta, intr-o sita de plastic).

Dati prin robot (sau masina de tocat) ceapa, ardeii si vinetele (le puneti in vase diferite).

Puneti ceapa la calit putin in ulei (adaugati si sare), dupa circa 5 minute adaugati o ceasca de apa, lasati 15 minute sa mai scada, apoi adaugati ardeii. Dupa 10-15 minute, adaugati vinetele. Dupa circa 15 minute, adaugati sucul de rosii, dregeti cu sare, piper si foi de dafin. Lasati sa fiarba pana scade suficient, o sa vedeti ca iese uleiul la suprafata.

Cand este gata, Umpleti borcanele si le infiletati, le puneti cu gura in jos, le lasati asa vreo 10 minute.

Apoi inveliti borcanele intr-o patura si le lasati sa se raceasca asa pana a doua zi.

Pofta buna!

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions