Biscuiti sarati cu parmezan |
Scris de Gabriela Man |
Sunt minunati acesti biscuitei sarati cu parmezan pentru rontait intre mese. Se fac si foarte simplu. Nu este nevoie sa adaugati cimbrisor, puteti sa adaugati alte condimnete, la alegere, sau puteti sa ii lasati simpli. Eu i-am preluat si i-am adaptat de aici. Ingrediente pentru circa 20 bucati: 100 g parmezan 150 g premix pentru patiserie "Dr. Man" 100 g unt 82% grasime 0,5 lingurita sare 50 ml smantana nefermentata (15-20% grasime) 2 linguri apa foarte rece (sa aveti pregatita, posibil sa nu fie nevoie) facultativ; 1 lingurita cimbrisor tocat, rozmarin, piper, boia etcÂÂ Puneti in robot premixul, parmezanul, untul rece taiat cubulete, sarea si condimentele alese, le mixati circa 2 minute - pana capata un aspect de pesmet. Scoateti cutitul robotului, adaugati smantana si apa( intai adaugati smantana si incercati sa faceti aluatul, apa o puneti doar daca nu reusiti sa il compactati, initial o lingura, daca mai este nevoie, inca una) si framantati rapid cu degetele pana formati o bila de aluat. Il puneti pe masa, ii dati forma de sul, il inveliti in folie si il dati pentru 30-40 minute la congelator. Il scoateti, il taiati rondele (de circa 0,5 cm le-am taiat eu). Le coaceti la 170 grade circa 25-30 minute. Nu trebuie sa se rumeneasca prea tare, sa capete doar usor culoare aurie. I-am intors dupa primele 15 minute, dar nu cred ca este necesar. Nu-i asa ca sunt usor de preparat?! Pofta buna! |