Acasă Reţete Aperitive / Salate Chiftele de cartofi mov
Chiftele de cartofi mov Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Ador aceste chiftele de cartofi, sunt simple si gustoase. alt

Nu este un preparat rafinat...dar mie imi plac teribil de mult.

Pentru 10 chiftelute, o portie:

5-6 cartofi mov (circa 500 g)

1 ou

1 lingurita premix pentru patiserie "Dr. Man"

sare

piper

ulei de rapita pentru prajit

Cartofii mov se dau pe razatoarea mica. Apoi luati portii mici din razatura si le stoarceti foarte bine in pumn, sa scoateti apa din cartofi.

Paste razatura de cartof bine stoarsa de lichid, puneti oul, lingurita de premix, sare si piper - omogenizati.

Le prajiti in tigaie: luati cate putin cu o lingura mai mica, la aplatizati in palma si le puneti la prajit, in tigaie la mai aplatizati cu dosul lingurii (se prajiesc mai bine si mai repede daca nu sunt groase).

Le scoateti pe hartie absorbanta. 

Se consuma atat calde , cat si reci. Eu le consider aperitive, gustari.

Pofta buna!

 

 

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions