Acasă Reţete Aperitive / Salate Tarta Quiche cu carne de pui

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Tarta Quiche cu carne de pui Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Reteta am preluat-o de pe minunatul blog , tarta cu pui. vaalt

sfatuiesc sa intrati pe link sa vedeti video cu pasii de

preparare se face extrem de simplu. Tot pe acest blog

gasiti si reteta foarte simpla de crusta pentru tarta, este

important sa intrati si pe acest link ca sa vedeti tehnica

de fraisage, prin care ne asiguram ca untul este bine

distribuit in aluat.

Eu doar am adaptat cantitatea de apa folosita la

prepararea crustei, deoarece premixul "Dr. Man" este

foarte bogat in fibre si inghite mult mai multa apa decat

o faina alba obisnuita.

Ingrediente pentru crusta de tarta (pentru o forma cu diametrul de 26 cm:

250 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

80-90 ml apa rece (mie mi-au intrat 90 ml)

125 g unt rece 82% grasime (am folosit President, doar acest unt il folosesc la aluaturile faine sfaramicioase)

1 galbenus de ou

putina sare

Am pus in robot premixul, sarea si untul si le-am mixat pana s-a faramitat foarte bine untul. Am rasturnat intr-un bol , am facut o gropita in mijloc, am adaugat galbenusul si am inceput sa incorporez cate putin din faina , adaugand apa treptat. Incercati sa lucrati cat mai repede, ca sa nu incalziti untul din premix cu caldura degetelor.

Am rasturanat bucata de aluat pe masa si am facut fraisage-ul, asa cum apare in video-ul Jamilei (aveti linkul mai sus, la aluatul de tarta).

Inveliti apoi in folie si dati 30 minute la frigider.

Dupa 30 minute rasturnati pe masa, intindeti foaie si o puneti in forma de tarta. Mai dati la frigider 30 minute. Dupa acest timp, intepati cu furculita fundul tartei, puneti o hartie de copt si umpleti forma cu boabe d efasole (pentru a ramane baza dreapta, fara sa se umfle) si coaceti la 175 grade pentru 20-25 minute.

Scoateti de la cuptor si puneti umplutura. Eu aici de fapt am procedat asa, pentrru a permite si bazei sa ramana crocanta, sa nu o afecteze lichidul din umplutura: am scos tarta, aveam deja ouale batute pentru umplutura (inca nu adaugasem smantana peste ele) si cu o pensula am uns cu ou batut baza tartei si am mai dat-o la cuptor pentru 5 minute. apoi am scos si am pus umplutura.

Umplutura:

300 g carne de pui gatita, taiata cubulete(am avut piept de pui de la pui la grill)

300 ml smantana dulce 20%

4 oua

250 g cascaval dat pe razatoarea mare (am folosit cascaval afumat)

2 ardei copti tocati

100 g masline fara samburi tocate

o legatura mica patrunjel

sare, piper

Bateti ouale intregi, adaugati smantana, sarea si piperul, omogenizati.

Puneti ingredientele pentru umplutura in crusta de tarta coapta pe jumatate, in ordinea: carnea de pui, ardeii copti, maslinele, patrunjelul, cascavalul. Apoi turnati incet, distribuind foarte bine, ouale batute cu smantana.

Dati la 175 grade pentru 35-40 minute, pana capata o culoarea aurie la suprafata.

Pofta buna!

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions