Briose aperitiv cu ciuperci si cascaval |
Scris de Gabriela Man |
Reteta este oferita de Laura Valculescu, le-a preparat cu premixul de patiserie "Dr. Man" , le-a fotografiat la final si ne-a pus la dispozitie aceasta minunatie de preparat. Multumim, Laura! Ingrediente pentru o tava cu 12 briose: 200 g premix pentru patiserie "Dr. Man" 200 ml chefir sau smantana nefermentata (sau amestecata cu smantana fermentata) 3 oua 1-2 linguri ulei de rapita sau de masline 250 g ciuperci 1 ceapa micuta 100 g cascavala taiat cubulete 0,5 lingurita bicarbonat de sodiu sau 1 plic praf de copt putina sare Amestecati premixul cu bicarbonatul. Caliti ceapa si ciupercile, lasati sa se raceasca. Frecati galbenusurile cu uleiul putin, cat sa se amestece. Bateti albusurile spuma cu putina sare, adaugati apoi galbenusurile. Adaugati premixul si amestecati usor cu o paleta de patiserie, sa pastrati aerul incorporat. Adaugati cascavalul si ciupercile, amestecati cu grija, cu paleta de patiserie. Coaceti la 175 grade, circa 20 minute. Pofta buna!   |