Fursecuri cu cheddar si chives |
![]() |
![]() |
Scris de Gabriela Man |
Reteta am primit-o de la Carmen, cumnata mea...habar nu mai avem care e sursa reala :) Se prepara rapid si usor, sunt foarte placute ca si aroma, sunt gustoase - pot fi un aperitiv minunat pentru o sueta cu prietenii. Ingrediente pentru circa 30 de bucati : 270 g premix pentru patiserie "Dr Man" 170 g branza cheddar data pe razatoarea fina (poate fi si cascaval, insa mie imi place sa folosesc cheddar la preparatele pentru cuptor) 120 g unt 82% grasime 0,5 lingurita bicarbonat de sodiu (sau 1 plic praf de copt) 0,5 lingurita sare 1,5 lingurita fructoza 240 ml "lapte" (smantana nefermentata diluata cu apa, lapte de migdale, cred ca merge foarte bine si laptele de cocos) circa 30 fire de chives (sau cozi de ceapa verde) tocate marunt, circa 15-20 g Puneti in robotul de bucatarie premixul, sarea, bicarbonatul, fructoza si pulsati cat sa se amestece. Adaugati apoi untul foarte rece taiat cubulete si pulsati pana obtineti firimituri fine, sa aiba aspectul unui pesmet. Adaugati branza si ceapa si pulsati de 3-4 ori sa se omogenizeze. Rasturnati intr-un vas si adaugati laptele foarte rece, amestecati cu o spatula sa-l integrati in aluat, dar nu foarte mult. Lasati la rece 30 minute. Cum le coaceti: cuptorul trebuie sa fie incalzit la 160-170 grade Celsius; puneti hartie de copt in tava cuptorului; luati cu lingura aluat, il faceti rapid bila, il aplatizati putin si il puneti in tava. Se coc in 15-18 minute, le lasati pana capata o culoare aurie. Sunt bune reci. Data viitoare pun si alte ingrediente: masline tocate, ardei iute etc. |