Acasă Reţete Aperitive / Salate Salata de alge brune cu somon
Salata de alge brune cu somon Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

E pentru prima data cand am indraznit sa-mi prepar aceasta salata inalt

casa, nu stiam cat de simplu se pot gati algele brune.

Algele sunt o sursa extraordinara de vitamine, minerale, proteine, au

efect detoxifiant semnificativ, stimuleaza imunitatea, stimuleaza

glandele endocrine, combat retentia de apa, au efect antiinflamator,

au efect regenerant, au un puternic efect antibacterian, au efect

energizant si detoxifiant hepatic... In concluzie: consumul lor are

multiple efecte benefice asupra sanatatii.

Ingrediente pentru 2 portii:

Un sfert dintr-un pachet de alge marine brune (cam 2 maini de alge, circa 30g)

100 g somon

1 catel de usturoi

1 morcov potrivit

1 lingurita de fructoza

1 lingura sos de soia suprem (concentrat)

1 lingurita otet de orez sau de mere, sau zeama de la un sfert de lamaie (mie imi place mai mult cu otet)

2 lingurite de susan

2 linguri ulei de masline

sare dupa gust

 

Puneti algele la inmuiat in apa rece pentru circa 40 minute; in acest timp, aruncati de vreo 3 ori apa si le clatiti bine - astfle dispare mirosul acela suparator de alga.

Taiati morcovul fasiute subtiri (eu am un cutitas special, ca si curatatorul de legume, doar ca are striuri - ies fasii subtiri, julien, ca pentru preparatele chinezesti).

taiati usturoiul feliute subtiri.

Taiati somonul bucatele.

Scurgeti algele bine, le taiati cu o foarfeca de bucatarie si adaugati putin otet sau zeama de lamaie.

Incingeti uleiul intr-o tigaie, aruncati morcovul, lasati 8-10 secunde, aruncati apoi usturoiul, sare, fructoza, sosul de soia si susanul, mai lasati 5-6 secunde. Adaugati algele si somonul, puneti in vasul pentru servit si lasati sa se raceasca foarte bine (intre timp fac schimb de arome ). Trebuie sa aiba gust acrisor.

Asta e tot :)

Pofta buna!

 
Copyright © 2025 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions