Acasă Reţete Aperitive / Salate Covrigei de casa cu telemea
Covrigei de casa cu telemea Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Da, nu au forma de covrigei, eu i-am facut in forma de floarealt

pentru ca nu am avut forma de taiat covrigei.

Insa, va asigur ca sunt minunati! Si ca se fac foarte simplu.

Ingrediente:

400 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

250 g unt 80-82% grasime, la temperatura camerei

3 galbenusuri

1 lingura cu untura (da fragezimea)

200 g telemea rasa fin (sa fie o telemea sarata, cu un gust pregnant)

o priza de sare (nu forarte mult, e sarata si telemeaua)

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

1 ou pentru uns pe deasupra

seminte pentru presarat (susan, mac, chimen), parmezan ras (daca doriti)

 

Toate ingredientele si pun intr-un vas in ordinea enumerata, toate odata, le framantati rapid cu mana pana nu se mai lipeste aluatul de miaini.

lasati 15-20 minute la rece pana incalziti cuptorul.

Se coc circa 15-17 minute la 170 grade Celsius, pana se auresc usor (nu foarte mult).

Cand se racesc devin fragede.

Pofta buna!

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions