Biscuiti aperitiv cu cascaval |
Scris de Gabriela Man |
Reteta a fost trimisa de catre Dolha Adela, fotografia ii apartine.ÂÂÂÂ Cand sunt calzi sunt moi, dupa racire devin usor crocanti. Doamna Dolha ne sfatuieste sa facem cate 2 portii o data, sunt foarte gustosi si se mananca repede. Ingrediente: 1 ou 100 g cascaval ras 100 g unt moale 130-140 g premix pentru patiserie "Dr. Man" 1/2 lingurita boia de ardei dulce 1/2 lingurita seminte de chimen un varf de lingurita piper un varf de lingurita sare Se bate oul intr-un vas si se amesteca pe rand toate ingredientele, mai putin premixul care se pune treptat, in timp ce se amesteca restul ingredientelor. Va opriti din adaugat premix cand aluatul este moale, dar nu foarte lipicios. In reteta trimisa scrie 150 g premix, insa la prima proba nu mi-a placut cum au iesit, prea inacaciosi... parerea mea ca va opriti la circa 130 g premix. Se pune aluatul intr-o punga si se da la frigider pentru o ora, apoi se intinde in foaie de 4-5 mm grosime, pe masa pudrata cu premix. Se decupeaza cu forma pentru biscuiti si se coace la 180 grade Celsius pentru 12-max 13 minute. Pofta buna! |