Acasă Reţete Aperitive / Salate Tapenade - pasta de masline provensala
Tapenade - pasta de masline provensala Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

O varianta a pastei de masline grecesti e tapenade - in aceasta  alt

se pun capere, file de ansoa si diverse alte ingrediente, in functie

de aromele pe care le doriti.

E o pasta potrivita pentru bruschete, dar se poate combina si cu

felii de cartofi la cuptor (vezi reteta bruschete de cartofi dulci)

Cum am preparat-o eu:

200 g masline mixte (negre cu masline kalamata)

3 file ansoa

1 lingura de capere marinate, le-am clatit sub jet de apa si apoi le-am lasat la scurs

1 lingurita zeama de lamaie

1 lingurita de seminte de pin usor prajite (am permanent in casa asa ceva)

cateva fire de patrunjel verde tocat marunt

3-4 linguri de ulei (masline+rapita)

* se mai pot pune - rosii uscate, catei de usturoi, mustar si chiar branza feta (posibilitatile sunt multiple, gasiti diverse retete)

Le-am dat pe toate prin blender, adaugand treptat uleiul.

Le serviti cu felii de paine din premixul "Dr Man", prajite, sau lipii din premix de patiserie "Dr Man" cu mix de seminte.

Cum am facut lipia din imagine: 1 plic de drojdie uscata Pakmaya am dizolvat-o in apa calduta cu un pic de premix patiserie, am lasat-o sa dospeasca 5 minute; apoi am pus-o peste 500 g premix pentru patiserie, am adaugat 1 lingura fructoza, 1,5 lingurita sare, circa 450 ml apa calduta, 1 lingura ulei masline; am framantat cu mixerul 5 minute, am lasat la dospit 60 minute; am pus hartie in tava mare a cuptorului, am pus premix pe toata suprafata, am rasturnat aluatul dospit, l-am presarat cu premix; apoi l-am intins cu mainile pana a acoperit toata tava, l-am presarat cu seminte diverse, am apasat cu sucitorul sa intre putin semintele in aluat; am data la copt la 200 grade Celsius pentru 20 minute.

Pofta buna!

 
Copyright © 2023 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions