Pasta de masline |
Scris de Gabriela Man |
O delicatesa! Extrem de simplu de preparat, poate fi consumata pe felii de paine prajite din premix "Dr. Man-slabesti mancand", cu legume, cu paste (evident din premix patiserie) sau chiar ca si dressing la salate. Ingrediente: 100 g masline kalamata(ulei, saramura) 100-150 g masline negre (ulei, saramura) 1 jumatate de esalota (ceapa de apa) taiata marunt 1 lingura de patrunjel verde tocat 1 lingura zeama de lamaie (sau zeama de la 1/2 lamaie mica) 3-4 catei de usturoi tocatio ceasca de ulei (circa 100-125 ml): masline sau masline in amestec cu rapita
Se scot samburii de la masline. Se baga la blender maslinele pana le maruntim, apoi se adauga restul ingredientelor si omogenizam foarte bine. Se lasa 1-2 ore la frigider sa se intrepatrunda aromele, apoi se serveste cum am precizat mai sus. Pofta buna!
|