Pasta de naut - hummus |
![]() |
![]() |
Scris de Gabriela Man |
E delicioasa pasta de naut consumata in tarile arabe. Daca la masa am si necunoscatori ai acestui deliciu simplu, sunt intotdeauna intrebata - dar ce e pasta asta, ca parca ar fi fasole frecata, dar e mult mai gutoasa. Ingrediente: 250 naut fiert (200 g uscat) 1-2 catei de usturoi 1- 2 lingurite tahini (pasta de susan, o gasiti la supermarketuri) 1 ardei copt - facultativ (este foarte gustoasa cu ardei copt) - se pune un ardei capia mare sau 2 mai micuti condimente pentru hummus sau condimente arabesti, sau pur si simplu - piper, boia, coriandru macinat ulei de masline zeama de la o jumatate de lamaie apa calduta sare Puneti nautul la inmuiat cateva ore bune, apoi il fierbeti timp de 70-90 minute. Puneti apoi intr-un blender toate ingredientele, mai putin - apa, zeama de lamaie si uleiul 9adaugati cate putin din ele sa poata blenderul toca). Adaugati treptat ulei, zeama de lamaie si apa - cat sa va iasa o pasta. puteti sa adaugati cubulete de ardei copt, iese foarte gustos in aceasta varianta. Serviti cu lipii din premix pentru patiserie, reteta aici. Pofta buna! |