Creveti cu pesmet la cuptor |
Scris de Gabriela Man |
E o reteta invatata de la o prietena buna care locuieste in Italia. Mie imi plac foarte mult crevetii si prefer sa-i cumpar (atunci cand gasesc) proaspeti (nu prefierti), parca sunt mai gustosi... Insa reteta o puteti face si cu creveti prefierti. Aveti nevoie de: 15-20 creveti proaspeti (sau prefierti) 2 linguri pasta de caise/piersici facuta cu fructoza (sau cumparati dulceata de piersici cu fructoza, pentru diabetici, si o mixati cu blenderul) 1-2 linguri bulion de rosii fulgi de chilli 150-200 g pesmet de casa din paine "slabesti mancand" (curatati painea de coaja, o taiati felii, o lasati 2-3 zile sa se usuce bine si apoi o dati prin robot) putina sare, piper fulgi de cocos (50 g) - facultativ 1-2 linguri ulei de masline
Curatati crevetii: le rupeti capul, apoi incepeti sa le scoateti cochilia incepand de pe burta (unde sunt piciorusele); cu un cutit ascutit faceti o crestatura de-a lungul spatelui si cu o scobitoare scoateti intestinul crevetelui (iese foarte usor); tot asa ii curatati si pe cei prefierti. Amestecat pasta de caise/piersici cu putina sare, bulion de rosii si fulgi rasniti de chilli, apoi aruncati in vas crevetii curatati si amestecati bine, sa fie acoperiti toti. Lasati 2-3 ore la marinat. Pregatiti pesmetul pe o farfurie; puteti sa amestecati si pesmet cu fulgi de cocos, ies foarte buni! scoateti creveti, ii tavaliti bine prin pesmet 9apasati sa se lipesca bine pesmetul). Ii coaceti la 200 grade Celsius 15 minute. Pofta buna! |