Acasă Reţete Aperitive / Salate Creveti cu pesmet la cuptor

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Creveti cu pesmet la cuptor Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

E o reteta invatata de la o prietena buna care locuieste in Italia.

Mie imi plac foarte mult crevetii si prefer sa-i cumpar (atunci cand gasesc) proaspeti (nu prefierti), parca sunt mai gustosi...

Insa reteta o puteti face si cu creveti prefierti.

Aveti nevoie de:

15-20 creveti proaspeti (sau prefierti)

2 linguri pasta de caise/piersici facuta cu fructoza (sau cumparati dulceata de piersici cu fructoza, pentru diabetici, si o mixati cu blenderul)

1-2 linguri bulion de rosii

fulgi de chilli

150-200 g pesmet de casa din paine "slabesti mancand" (curatati painea de coaja, o taiati felii, o lasati 2-3 zile sa se usuce bine si apoi o dati prin robot)

putina sare, piper

fulgi de cocos (50 g) - facultativ

1-2 linguri ulei de masline

 

Curatati crevetii: le rupeti capul, apoi incepeti sa le scoateti cochilia incepand de pe burta (unde sunt piciorusele); cu un cutit ascutit faceti o crestatura de-a lungul spatelui si cu o scobitoare scoateti intestinul crevetelui (iese foarte usor); tot asa ii curatati si pe cei prefierti.

Amestecat pasta de caise/piersici cu putina sare, bulion de rosii si fulgi rasniti de chilli, apoi aruncati in vas crevetii curatati si amestecati bine, sa fie acoperiti toti. Lasati 2-3 ore la marinat.

Pregatiti pesmetul pe o farfurie; puteti sa amestecati si pesmet cu fulgi de cocos, ies foarte buni!

scoateti creveti, ii tavaliti bine prin pesmet 9apasati sa se lipesca bine pesmetul).

Ii coaceti la 200 grade Celsius 15 minute.

Pofta buna!

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions