Acasă Reţete Aperitive / Salate Falafel - chiftelute de naut

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Falafel - chiftelute de naut Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Falafelul e o chifteluta de naut foarte populara in Orientul Mijlociu.

Reteta am preluat-o de aici, de pe Jamila Cuisine, va sfatuiesc sa intrati sa vizualizati pasii (e o reteta video detaliata).

Incredibil de gustoase! Mi se par mult mai gustoase decat falafelul servit pe la restaurante cu specific arabesc si chiar se prepara usor.

Ingrediente:

 

  • 250 gr naut uscat
  • 2 cepe taiate
  • 3 legaturi de patrunjel
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura de premix pentru patiserie "slabesti mancand"
  • 2 lingurite de coriandru
  • 2 lingurite de chimion (eu nu am avut coriandru si chimion, am pus 1 lingurita condiment arabesc pentru vita achizitionat de pe www.pastaidevanile.ro )
Nautul il puneti in apa la hidratat de seara pana a doua zi (deci, cateva ore bune). Apoi, lasati-l la scurs intr-o sita (si la zvantat).
Amestecati intr-un vas nautul, cepele taiate mare, patrunjelul taiat mare, sarea si condimentele. Apoi dati-le prin blender, sa devina o pasta.
Amestecati cu premixul pentru patiserie si lingurita de bicarbonat.
Modelati chiftele pe care le prajiti in ulei de rapita sau ulei de palmier nehidrogenat (au rezistenta mare la ardere aceste uleiuri).
Pofta buna!

 

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions