Acasă Reţete Aperitive / Salate Saratele cu cascaval by Laura Sava
Saratele cu cascaval by Laura Sava Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

saratele cascavalAceste saratele mi s-au parut cele mai bune din lume, ca sa o citez pe Laura Sava!!!

Fragede, usor de preparat (si foarte rapid de preparat), nu necesita praf de copt - extraordinara reteta!

Am preluat-o de pe blogul Laurei, am adaptat-o dupa sistemul indici glicemici scazuti si o recomand calduros (reteta originala aici ).

Ingrediente:

 

250 g cascaval (eu am folosit branza Gouda)

200 g premix pentru patiserie "slabesti mancand"

200 g unt 82% grasime, foarte rece

1 lingurita boia dulce (optional, eu nu am pus)

1 galbenus de ou pentru uns pe deasupra

chimen, susan, mac - pentru presarat

sare - eu nu am mai pus, deoarece branza Gouda era suficient de sarata

Dati cascavalul pe razatoarea mica; dati si untul rece pe razatoarea mare (ca sa faceti fulgi de unt); amestecati untul, premixul pentru patiserie, cascavalul, boiaua (daca folositi), eventual putina sare - faceti o bila si lasati 1 ora la rece.

Intindeti foie de 1 cm grosime, ungeti cu galbenus diluat cu putina apa, presarati susan, mac sau chimen si coaceti in cuptorul incins la 175 grade celsius circa 20-22 minute (pana capata o culoare aurie).

Pofta buna!

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions