Acasă Reţete Aperitive / Salate Saratele cu cascaval by Laura Sava

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Saratele cu cascaval by Laura Sava Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

saratele cascavalAceste saratele mi s-au parut cele mai bune din lume, ca sa o citez pe Laura Sava!!!

Fragede, usor de preparat (si foarte rapid de preparat), nu necesita praf de copt - extraordinara reteta!

Am preluat-o de pe blogul Laurei, am adaptat-o dupa sistemul indici glicemici scazuti si o recomand calduros (reteta originala aici ).

Ingrediente:

 

250 g cascaval (eu am folosit branza Gouda)

200 g premix pentru patiserie "slabesti mancand"

200 g unt 82% grasime, foarte rece

1 lingurita boia dulce (optional, eu nu am pus)

1 galbenus de ou pentru uns pe deasupra

chimen, susan, mac - pentru presarat

sare - eu nu am mai pus, deoarece branza Gouda era suficient de sarata

Dati cascavalul pe razatoarea mica; dati si untul rece pe razatoarea mare (ca sa faceti fulgi de unt); amestecati untul, premixul pentru patiserie, cascavalul, boiaua (daca folositi), eventual putina sare - faceti o bila si lasati 1 ora la rece.

Intindeti foie de 1 cm grosime, ungeti cu galbenus diluat cu putina apa, presarati susan, mac sau chimen si coaceti in cuptorul incins la 175 grade celsius circa 20-22 minute (pana capata o culoare aurie).

Pofta buna!

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions