Saratele cu cascaval by Laura Sava |
Scris de Gabriela Man |
Aceste saratele mi s-au parut cele mai bune din lume, ca sa o citez pe Laura Sava!!! Fragede, usor de preparat (si foarte rapid de preparat), nu necesita praf de copt - extraordinara reteta! Am preluat-o de pe blogul Laurei, am adaptat-o dupa sistemul indici glicemici scazuti si o recomand calduros (reteta originala aici ).Ingrediente:
250 g cascaval (eu am folosit branza Gouda) 200 g premix pentru patiserie "slabesti mancand" 200 g unt 82% grasime, foarte rece 1 lingurita boia dulce (optional, eu nu am pus) 1 galbenus de ou pentru uns pe deasupra chimen, susan, mac - pentru presarat sare - eu nu am mai pus, deoarece branza Gouda era suficient de sarata Dati cascavalul pe razatoarea mica; dati si untul rece pe razatoarea mare (ca sa faceti fulgi de unt); amestecati untul, premixul pentru patiserie, cascavalul, boiaua (daca folositi), eventual putina sare - faceti o bila si lasati 1 ora la rece. Intindeti foie de 1 cm grosime, ungeti cu galbenus diluat cu putina apa, presarati susan, mac sau chimen si coaceti in cuptorul incins la 175 grade celsius circa 20-22 minute (pana capata o culoare aurie). Pofta buna! |