Soufle de conopida |
![]() |
![]() |
Scris de Gabriela Man |
Reteta este preluata de pe Goog Food (http://www.goodfood.ro/reteta/sufleu-de-conopida-196955.html# ), insa am adaptat-o. Deoarece am folosit premixul "slabesti mancand" in loc de faina alba, intra putin mai mult lichid (acesta fiind foarte bogat in fibre). Nu e clasica conopida la cuptor, asa cum am invatat-o eu in Ardeal. Aceea nu necesita sosul alb pe care soufleul se pare ca il cere, in general. Aveti nevoie de: 1 conopida potrivita, rupta in buchetele Separati galbenusurile de albusuri si bateti albusurile spuma. Fierbeti buchetele de conopida in apa cu sare (nu mai mult de 5-6 minute). Lasati la racit. Intr-o tigaie antiaderenta am topit untul (60 g), apoi am adaugat premixul si in 1-2 minute am inceput sa adaug apa, amestecand bine (trageti din cand in cand pe marginea aragazului), ca sa nu se faca cocoloase; adaugati si smantana si lasati sa se raceasca. Cand s-a racit, adaugati branzeturile rase, galbenusurile unul cate unul , sare si piper dupa gust, apoi albusurile batute spuma (in acest moment amestecati usor, cu paleta, miscari verticale, ca sa pastrati cat mai mult aer incorporat de albusuri). Forma de soufle o ungeti cu unt, apoi o tapetati cu pesmet din paine "slabesti mancand" (eu las felii de paine sa se usuce bine, apoi le dau prin blender). Asezati buchetele de conopida, turnati amestecul de oua si branzeturi. Coaceti 40 minute la 175 grade Celsius, mai puteti lasa inca 5 minute la pozitia grill (pentru culoarea crustei). Nu deschideti cuptorul in cele 40 minute, se lasa soufleul! :) Pofta buna! // |