Acasă Reţete Aperitive / Salate Zacusca de gogosari
Zacusca de gogosari Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

O reteta usoara si foarte gustoasa (ideala pentru cei care nu agreeaza ideea de a coace kilograme intregi de vinete si gogosari).

Reteta e de la Laura Valculescu, o prietena de pe Facebook a paginii Slabesti mancand, ii multumim frumos!

Ingrediente:


3kg gogosari ,spalati si taiati feliute de 1-1.5 cm latime
1,5 kg ceapa alba, taiata solzisori
0.5 l ulei floarea soarelui
3 legaturi de patrunjel proaspat spalat si tocat
3 capatani medii de usturoi, curatat si taiat feliute-nu pisat
300 ml bulion
sare dupa gust

Mod de preparare:
Se caleste ceapa in ulei, la foc mic, pana se inmoaie bine de tot, fara sa se rumeneasca.Se adauga bulionul, sarea, usturoiul si se mai fierb impreuna 10-15 minute.Gogosarii si patrunjelul se adauga la sfarsit si se fierb exact pana cand gogosarii se inmoaie si se patrund, fara a se fierbe tare.Acesta este secretul, deci gustati in permanenta.Daca ii fierbeti prea tare isi lasa prea multa apa si se desprinde coaja de pe ei, si ati compromis zacusca.

Se pune fierbinte in borcane uscate, se inchid si se racesc lent ,,sub patura'', nu se fierbe la bain-marie.
Sper sa va placa, e o reteta rapida, usoara si foarte, foarte gustoasa!

 

Pofta buna!

 
Copyright © 2023 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions