Salata de vinete cu dovlecei |
![]() |
![]() |
Scris de Gabriela Man |
Dovlecelul ii conconfera un gust usor dulce si multa finete.
Avem nevoie de: 2 vinete mari un dovlecel mediu 1 ceapa medie 100-150 ml ulei de rapita (recomand in amestec cu 1-2 linguri ulei de masline extravirgin de calitate) sare Coaceti vinetele pe flacara aragazului sau pe grill, curatati-le si lasati-le sa se scurga 30-40 minute pe un tocator usor inclinat. Taiati dovlecelul in felii groase de 4-5 cm si il fierbeti in apa clocotita 10-15 minute (curatat de coaja). Lasati-l sa se scurga pe o sita de inox( scoateti casuta samburilor dupa fierbere, aceasta retine multa apa si inmoaie prea tare salata).. Observatie: puteti sa nu curatati dovlecelul de coaja, mai ales daca e fraget, insa salata va avea o tenta verzulie. Tocati la blender vinetele si dovlecelul, adaugand ulei dupa gust (sa devina ca o crema mai groasa), potriviti de sare. Adaugati ceapa tocata marunt. Puteti adauga ceapa si odata cu vinetele si dovlecelul, la blender. Unele persoane adauga si 1-2 catei de usturoi pisati, mie imi place si aceasta varianta. Serviti cu felii de paine "Slabesti mancand" prajite.
Pofta buna! |