Salata de icre de crap |
![]() |
![]() |
Scris de Gabriela Man |
Ei bine, am facut o salata de icre minunata, a fost rapid devorata de catre invitati, cu mormaituri de placere. Â Ingrediente: Â circa 150 g icre de crap 200-250 ml ulei de rapita (considerat de unii mai sanatos decat uleiul de masline) - poate chiar mai mult, adaugati pana salata e tzeapana si pufoasa 2-3 linguri apa minerala 2-3Â linguri rase migdale macinate fin (am macinat fulgi de migdale in rasnita de cafea; pueti macina migdale crude decojite) 1 ceapa tocata fin zeama de la 1/2 lamaie Puneti icrele in vas si bagati mixerul. Adaugati treptat apa minerala si pudra de migdale, alternativ. Incepeti apoi sa daugati uleiul, treptat, in fir subtire, mixand la viteza medie sau mare. Continuati operatiunea pana salata e pufoasa si are consistenta unei smantani groase (nu va asteptati sa fie tzeapana ca albusurile de la bezea, ea se va ma intari in frigider, dupa ce fibrele din migdale inghit lichidul existent prin compozitie). Adaugati si zeama de lamaie. Scoatetmixerul, adaugati ceapa tocata foarte fin si lasati la frigider 2-3 ore. Pofta buna! |