Acasă Reţete Aperitive / Salate Salata de icre de crap
Salata de icre de crap Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

icreAm primit o cutiuta cu icre de crap. Ador salata de icre! Insa, o mare problema a mea era - cum sa o fac spumoasa si usoara si gustoasa si sanatoasa fara ulei mult si daunator (vezi uleiul de floarea soarelui, daunator prin faptul ca are un raport extrem de mare intre omega 3/omega 6), gris ?!? Daca adaugam paine "slabesti mancand" - ii schimbam mult culoarea si painea "slabesti mancand" nu se inmoaie in apa foarte bine, fiind bogata in proteine vegetale ramane oarecum "carnoasa".

Ei bine, am facut o salata de icre minunata, a fost rapid devorata de catre invitati, cu mormaituri de placere.

 

Ingrediente:

 

circa 150 g icre de crap

200-250 ml ulei de rapita (considerat de unii mai sanatos decat uleiul de masline) - poate chiar mai mult, adaugati pana salata e tzeapana si pufoasa

2-3 linguri apa minerala

2-3  linguri rase migdale macinate fin (am macinat fulgi de migdale in rasnita de cafea; pueti macina migdale crude decojite)

1 ceapa tocata fin

zeama de la 1/2 lamaie

Puneti icrele in vas si bagati mixerul. Adaugati treptat apa minerala si pudra de migdale, alternativ. Incepeti apoi sa daugati uleiul, treptat, in fir subtire, mixand la viteza medie sau mare. Continuati operatiunea pana salata e pufoasa si are consistenta unei smantani groase (nu va asteptati sa fie tzeapana ca albusurile de la bezea, ea se va ma intari in frigider, dupa ce fibrele din migdale inghit lichidul existent prin compozitie).

Adaugati si zeama de lamaie.

Scoatetmixerul, adaugati ceapa tocata foarte fin si lasati la frigider 2-3 ore.

Pofta buna!

 
Copyright © 2025 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions