Carnaciori in aluat |
Scris de Gabriela Man |
Evident, carnaciori de casa, in masura posibilitatilor. Sau, achizitionati carnaciori de la un producator cunoscut, de care sunteti siguri ca nu foloseste la prepararea lor aditivi chimici, sirop de glucoza, dextroza, amidon sau orice alte aiureli pe care bunicii nostri nu ii foloseau cand pregateau mezelurile din porcul taiat la Craciun! Ingrediente: 4-5 carnaciori de casa, pregatiti pe gratar, taiati bucati cam de 10-15 cm Aluat: 225 g premix patiserie "Dr. Man - slabesti mancand" 12,5 g drojdie proaspata frecata cu jumatate lingurita de fructoza si diluata cu o lingura de apa calduta 140 ml apa minerala 60 ml ulei un praf de sare Amestecati toate ingredientele si apoi malaxati cu paletele spirala ale mixerului 5-6 minute, pana se desprinde aluatul de vas. Lasati sa se odihneasca la cald, acoperit, 20-30 minute. Pasta pentru uns aluatul: 50 g premix pentru patiserie "Dr. Man - slabesti mancand" 60 ml ulei Amestecati premixul cu uleiul. Intindeti aluatul in foaie mai subtire de cca 2 mm, il ungeti cu amestecul de premix+ulei, apoi il rulati pe latime( ca sa va iasa multe foite cand se coace). Il mai lasati 15-20 minute sa se odihneasca. Intindeti aluatul, il taiati patrate in care infasurati bucatelele de carnaciori. Ungeti cu galbenus diluat cu putina apa, presarati cu susan si coaceti la 180 grade Celsius pana se rumenesc deasupra. Puteti sa congelati pateurile. Inainte de a le coace: le scoateti cu circa 20-25 minute inainte, incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Ungeti pateurile inainte de a le baga in cuptor cu galbenus si presarati susan, coaceti la fel. |