Acasă Reţete Aperitive / Salate Carnaciori in aluat
Carnaciori in aluat Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Evident, carnaciori de casa, in masura posibilitatilor. Sau, achizitionati carnaciori de la un producator cunoscut, de care sunteti siguri ca nu foloseste la prepararea lor aditivi chimici, sirop de glucoza, dextroza, amidon sau orice alte aiureli pe care bunicii nostri nu ii foloseau cand pregateau mezelurile din porcul taiat la Craciun!

Ingrediente:

4-5 carnaciori de casa, pregatiti pe gratar, taiati bucati cam de 10-15 cm

carnaciori_aluatAluat:

200 g premix patiserie "Slabesti mancand"

12,5 g drojdie proaspata dizolvata in 2 linguri apa calduta

170 ml apa minerala

60 ml ulei

un praf de sare

Amestecati toate ingredientele si apoi malaxati cu paletele spirala ale mixerului 5-6 minute, pana se desprinde aluatul de vas.

Lasati sa se odihneasca la cald, acoperit, 20-25 minute. 

Intre timp, amestecati 100 g premix patiserie cu 100 ml ulei. 

Intindeti aluatul in foaie mai subtire, il ungeti cu amestecul de premix+ulei, apoi il faceti sul. Il mai lasati 15 minute sa se odihneasca.

Intindeti aluatul, il taiati patrate in care infasurati bucatelele de carnaciori. Ungeti cu galbenus diluat cu putina apa, presarati cu susan si coaceti la 165 grade Celsius pana se rumenesc desupra (cam 30 minute la cuptorul meu). 

Puteti sa congelati pateurile. Inainte de a le coace: le scoateti cu circa 20-25 minute inainte, incingeti cuptorul la 165 grade Celsius. Ungeti pateurile inainte de a le baga in cuptor cu galbenus si presarati susan, coaceti la fel.

 
Copyright © 2023 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions