Acasă Reţete Aperitive / Salate Pateuri cu ciuperci

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Pateuri cu ciuperci Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

pate_ciuperciExtrem de usor de preparat, gustoase – pot reprezenta cu succes pachetelul pentru cursuri, birou, etc. Pot fi preparate cu diverse umpluturi – carne, legume maruntite si inabusite, branza sarata etc.

Puteti sa congelati pateurile gata facute, fara a le unge cu galbenus. Inainte de a le coace: le scoateti din congelator, le ungeti cu galbenus diluat cu putina apa, le coaceti la 175 grade Celsius.

Reteta preluata si adaptata de la Jeni Stancu, Rm. Valcea.

Aluat:

200 g premix patiserie “Slabesti mancand”

200 g branza proaspata de vaci

200 g margarina*, unt sau combinatie intre cele doua, la temperatura camerei.

Sare

  • Atentie: folositi la gatit margarina de ultima generatie, fara continut in acizi grasi trans. Perosnal, folosesc Rama la astfel de preparate si Becel pentru sandvisuri.

Amestecati toate ingredientele cu mana, timp de 2-3 minute.

Puneti in folie alimentara si dati la frigider pentru 2-3 ore.

Umplutura de ciuperci:

200 g ciuperci proaspete, taiate marunt

1 ceapa micuta tocata marunt

Marar sau patrunjel verde

Sare

Puneti ceapa la calit cu 1 lingura de apa. Cand s-a inmuiat, adaugati ciupercile, sare,  si lasati-le pana scade zeama pe care o lasa. La final adaugati marar sau patrunjel verde tocat. Lasati la racit.

Intindeti aluatul si taiati patrate (cu latura de circa 12 cm). Puneti 1 lingurita de umplutura si lipiti marginile sa va iasa un triunghi (lipiti cu degetele, din aproape in aproape). Eu ung marginile cu o pensula cu putin albus pentru a nu permite desfacerea pateurilor in timpul coacerii.

Puneti pateurile pe tava de copt acoperita cu hartie de copt. Le ungeti cu 1 galbenus de ou diluat cu 1 lingurita de apa, apoi le intepati de 2 ori cu furculita pe suprafata (sa permitem aburile sa iasa in timpul coptului).

Dati la cuptorul incins la 180-190 grade Celsius, circa 30-40 minute (pana capata o culoare aurie). Timpul de coacere depinde de marimea triunghiurilor.

Pofta buna!

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions