Pateuri cu ciuperci |
![]() |
![]() |
Scris de Gabriela Man |
Puteti sa congelati pateurile gata facute, fara a le unge cu galbenus. Inainte de a le coace: le scoateti din congelator, le ungeti cu galbenus diluat cu putina apa, le coaceti la 175 grade Celsius. Reteta preluata si adaptata de la Jeni Stancu, Rm. Valcea. Aluat: 200 g premix patiserie “Slabesti mancand” 200 g branza proaspata de vaci 200 g margarina*, unt sau combinatie intre cele doua, la temperatura camerei. Sare
Amestecati toate ingredientele cu mana, timp de 2-3 minute. Puneti in folie alimentara si dati la frigider pentru 2-3 ore. Umplutura de ciuperci: 200 g ciuperci proaspete, taiate marunt 1 ceapa micuta tocata marunt Marar sau patrunjel verde Sare Puneti ceapa la calit cu 1 lingura de apa. Cand s-a inmuiat, adaugati ciupercile, sare, Â si lasati-le pana scade zeama pe care o lasa. La final adaugati marar sau patrunjel verde tocat. Lasati la racit. Intindeti aluatul si taiati patrate (cu latura de circa 12 cm). Puneti 1 lingurita de umplutura si lipiti marginile sa va iasa un triunghi (lipiti cu degetele, din aproape in aproape). Eu ung marginile cu o pensula cu putin albus pentru a nu permite desfacerea pateurilor in timpul coacerii. Puneti pateurile pe tava de copt acoperita cu hartie de copt. Le ungeti cu 1 galbenus de ou diluat cu 1 lingurita de apa, apoi le intepati de 2 ori cu furculita pe suprafata (sa permitem aburile sa iasa in timpul coptului). Dati la cuptorul incins la 180-190 grade Celsius, circa 30-40 minute (pana capata o culoare aurie). Timpul de coacere depinde de marimea triunghiurilor. Pofta buna! |