Acasă Reţete Aperitive / Salate Salată de ardei copţi cu dovlecei

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Salată de ardei copţi cu dovlecei Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Reţeta e "furată" de la fratele meu, poate fi consumată pe post de aperitiv sau garnitură la un grătar, la o friptură.

Simplu de preparat şi grozav de gustoasă! Sfat: preparaţi porţie dublă, este foarte gustoasă şi a doua zi.

 

Ingrediente:

2 dovlecei medii (sau zucchini)

2 ardei capia sau ardei graşi

2 căţei de usturoi (facultativ, nu obligatoriu; eu folosesc)

1 linguriţă sos de soia

0,5 - 1 linguriţă oţet balsamic (preferabil să daţi doar o idee gust acrişor, să rămână dulceaţa ardeilor)

1-2 linguri ulei de măsline extravirgin

câteva fire de pătrunjel verde - reţeta nu are pătrunjel, eu adaug pentru un plus de vitamina C

sare

Mod de preparare:

Se taie dovleceii felii de 1 cm grosime (eu îi tai pe lung).

Se coc pe grătar ardeii şi dovleceii. După ce s-au răcit, se taie dovleceii si ardeii cubuleţe.

Se toacă usturoiul mărunt.

Se amestecă toate, se potriveşte de sare (doar după ce s-a adăugat sosul de soia, acesta e sărat). Acum se adaugă şi pătrunjelul verde tocat, dacă doriţi o notă de prospeţime.

Se serveşte după 20-30 minute.

 

 

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions