Salată de ardei copţi cu dovlecei |
Scris de Gabriela Man |
Reţeta e "furată" de la fratele meu, poate fi consumată pe post de aperitiv sau garnitură la un grătar, la o friptură. Simplu de preparat şi grozav de gustoasă! Sfat: preparaţi porţie dublă, este foarte gustoasă şi a doua zi.
Ingrediente: 2 dovlecei medii (sau zucchini) 2 ardei capia sau ardei graşi 2 căţei de usturoi (facultativ, nu obligatoriu; eu folosesc) 1 linguriţă sos de soia 0,5 - 1 linguriţă oţet balsamic (preferabil să daţi doar o idee gust acrişor, să rămână dulceaţa ardeilor) 1-2 linguri ulei de măsline extravirgin câteva fire de pătrunjel verde - reţeta nu are pătrunjel, eu adaug pentru un plus de vitamina C sare Mod de preparare: Se taie dovleceii felii de 1 cm grosime (eu îi tai pe lung). Se coc pe grătar ardeii şi dovleceii. După ce s-au răcit, se taie dovleceii si ardeii cubuleţe. Se toacă usturoiul mărunt. Se amestecă toate, se potriveşte de sare (doar după ce s-a adăugat sosul de soia, acesta e sărat). Acum se adaugă şi pătrunjelul verde tocat, dacă doriţi o notă de prospeţime. Se serveşte după 20-30 minute.
|