Acasă Reţete Aperitive / Salate Salată de ardei copţi cu dovlecei
Salată de ardei copţi cu dovlecei Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Reţeta e "furată" de la fratele meu, poate fi consumată pe post de aperitiv sau garnitură la un grătar, la o friptură.

Simplu de preparat şi grozav de gustoasă! Sfat: preparaţi porţie dublă, este foarte gustoasă şi a doua zi.

 

Ingrediente:

2 dovlecei medii (sau zucchini)

2 ardei capia sau ardei graşi

2 căţei de usturoi (facultativ, nu obligatoriu; eu folosesc)

1 linguriţă sos de soia

0,5 - 1 linguriţă oţet balsamic (preferabil să daţi doar o idee gust acrişor, să rămână dulceaţa ardeilor)

1-2 linguri ulei de măsline extravirgin

câteva fire de pătrunjel verde - reţeta nu are pătrunjel, eu adaug pentru un plus de vitamina C

sare

Mod de preparare:

Se taie dovleceii felii de 1 cm grosime (eu îi tai pe lung).

Se coc pe grătar ardeii şi dovleceii. După ce s-au răcit, se taie dovleceii si ardeii cubuleţe.

Se toacă usturoiul mărunt.

Se amestecă toate, se potriveşte de sare (doar după ce s-a adăugat sosul de soia, acesta e sărat). Acum se adaugă şi pătrunjelul verde tocat, dacă doriţi o notă de prospeţime.

Se serveşte după 20-30 minute.

 

 

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions