Acasă Reţete Aperitive / Salate Plăcintă cu carne

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Plăcintă cu carne Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

 

Tavă recomandată: 32 cm x 22 cm

O placinta-aperitiv gustoasă şi săţioasă, simplu de preparat.

Umplutura

1-1,2 kg carne de vită tocată

2 cepe medii

3-4 ouă

3-4 linguri ulei de măsline

Sare

Piper, boia de ardei dulce

Busuioc uscat( facultativ)

Tocati ceapa mărunt şi o căliţi uşor în uleiul de măsline. Adăugaţi carnea tocată şi sărea. Lăsaţi pe foc mic, cu un capac, amestecând din când în când, până se evaporă tot lichidul lăsat de carne. Lăsaţi să se răcească.

După răcire, adăugaţi: ouăle, piperul, boiaua, busuiocul (cam 2 linguriţe), sare (dacă mai e nevoie).

Sfat: nu cumpăraţi carne gata tocată. Luaţi carne de vită bucată întreagă şi rugaţi vânzătorul să o macine direct în faţa Dumneavoastră. Ideal ar fi să o mai daţi acasă o dată prin maşina de tocat carne (să fie mai fină umplutura).

Aluat

500 g premix patiserie „Slăbeşti mâncând”

25 g drojdie proaspătă

250 ml ulei

280-300 ml apă minerală

1 praf de sare

Dizolvaţi drojdia în puţină apă călduţă. Amestecaţi 400 g premix cu sarea, drojdia, apa minerală şi 125 ml ulei.Frământaţi un aluat potrivit (ideal este să folosiţi paletele spirală pentru aluat ale mixerului). Lăsaţi aluatul să se odihnească circa 20 minute.

Separat amestecaţi cele 100 grame premix (amase din cantitatea iniţială) cu restul de 125 ml ulei.

Întindeţi aluatul în foaie şi ungeţi pe toată suprafaţa cu amestecul de faină+ulei. Rulaţi-l (ca pe o rulada) şi mai lăsaţi-l încă 15 minute.

Tăiaţi aluatul în două jumătăţi din care veţi întinde cele doi foi de plăcintă.

Incingeti cuptorul la 175 grade Celsius.

Întindeţi o foaie de aluat şi o puneţi în tava în care aţi pus hârtie de copt.

Adăugaţi umplutură de carne şi o nivelaţi.

Apoi acoperiţi cu cea de-a doua foaie de aluat.

Tăiaţi plăcinta în pătrate înainte de a o introduce la cuptor.

Coaceţi până se rumeneşte frumos deasupra (până capătă o culoare aurie).

Sfat: este mai aspectuoasă şi mai gustoasă dacă înainte de a introduce tava în cuptor ungeţi plăcinta cu ou (bine bătut) şi o presarati cu susan.

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions