Salată din piept de pui cu muguri de soia |
Scris de Gabriela Man |
SALATĂ DIN PIEPT DE PUI CU MUGURI DE SOIA (adaptare după "Salate pentru petreceri şi bufet rece", editura Aquila)
4 piepturi mici de pui (sau 2 mari) 500 g muguri de soia proaspeţi sau din conservă 200 g ciuperci 2 căţei de usturoi 1 bucată mică (5 g) rădăcină de ghimbir - opţional 6 linguri sos de soia 6 linguri oţet 6 linguri ulei (de soia sau de măsline) 4 linguri pătrunjel tocat marunt sare, piper
* Pieptul de pui se frige la grill şi apoi se taie felii. * Ciupercile se taie felii şi se prăjesc în tigaie (cu puţin ulei sau unt) până nu mai lasă lichid. * Amestecaţi pieptul de pui cu mugurii de soia şi ciupercile călite. Zdrobiţi usturoiul şi adăugaţi peste amestec. Opţional puteţi adăuga o bucăţică mică de rădăcină de ghimbir tocată mărunt. * Faceţi o vinegretă din sosul de soia, ulei, oţet, sare şi piper şi turnaţi peste salată. Presarati pătrunjel tocat mărunt. |