Scris de Gabriela Man
|
Alimente cu indice glicemic mare
Alimentele cu * pot fi consumate în cantităţi rezonabile, atenţie doar să nu fie combinate cu grăsimi (produc secreţie mare de insulină însă conţin puţine glucide).
Amidon de cartofi, porumb | Miere | Ananas compot | Morcovi (fierţi) * | Baghete, pâine albă | Muesli (cu zahăr, miere) | Banană | Muştar (cu zahăr adăugat) | Bare de ciocolată | Napi fierţi * | Bere * | Nutella | Biscuiţi cu cremă | Orez (prefiert) | Biscuiţi sables (faină, unt, zahăr) | Orez alb standard | Brioşe | Orez cu lapte (îndulcit) | Caise (cutie, în sirop) | Orez glutinos | Cartofi copţi în coajă (apă/abur) | Orez lung | Cartofi fierţi fără coajă | Orez roşu | Cartofi fulgi instant | Orez sufle, tarte de orez | Cartofi la cuptor | Orz | Cartofi piure | Orz perlat | Cartofi prăjiţi | Pâine albă fără gluten | Castane | Pâine completă | Cereale rafinate îndulcite | Pâine de secară (30% secară) | Chipsuri | Păstârnac * | Cola, băuturi gazoase tip Cola | Pepene galben * | Covrigi | Pepene roşu * | Croissant (cornuri) | Piersici (cutie, în sirop) | Curmale | Pizza | Cuşcuş, griş | Popcorn fără zahăr | Doughnuts (gogoşi, covrigi) | Porumb obişnuit, boabe | Dovleac * | Prăjituri de orez | Dulceaţă (îndulcită) | Pudră de ciocolată – îndulcită | Faină completă | Ravioli (grâu dur) | Faină de grâu alb | Ravioli (grâu moale) | Faină de orez | Risotto (mâncare de orez) | Faină de porumb | Sfeclă (fiartă) * | Faină semialbă | Sirop de arţar | Fulgi de porumb | Sirop de glucoză | Glucoză | Sirop de grâu, sirop de orez | Gnocchi (găluşte) | Sirop de porumb | Griş de grâu dur | Sorbet (îndulcit) | Îngheţată,clasică (îndulcită) | Spaghete albe bine fierte | Ketchup | Stafide | Lapte de orez | Suc de mango (fără zahăr) | Lasagne (grâu moale) | Suc de struguri (fără zahăr) | Lasagnes (grâu dur) | Sushi | Maioneză, industrială, cu zahăr | Tacos (tip de mâncare mexicană) | Mămăligă, mălai | Tăiţei | Manioc (amer) | Tamarin (dulce) | Marmeladă (îndulcită) | Tapioca | Mars, Snickers etc | Ţelină fiartă * | Mei | Zahăr alb (zaharoză) | Melasă | Zahăr brut/complet/integral |
|