Scris de Gabriela Man
|
Alimente cu indice glicemic mic
Alimentele cu * au răspuns insulinic mare.
Fructele sunt evaluate în starea crudă (nu compoturi, gemuri); în rest toate alimentele sunt evaluate sub formă gătită, cu excepţia cazurilor când se precizează “crud”. Conform formulei utilizate de specialisti la calcularea indicelui glicemic rezultant al unui amestec de componente cu indici glicemici diferiti si a retetelor de fabricatie, premixurile Slabesti Mancand pot fi incadrate la categoria alimentelor cu indice glicemic mic. Afine | Marmeladă - fără zahăr | Andive | Măsline | Alune de pădure | Mazăre proaspătă | Anghinare | Mazăre uscată | Arahide | Mere | Ardei | Mere uscate | Ardei iuţi | Migdale | Avocado | Mlădiţe de bambus | Brânză albă nescursa * | Morcovi cruzi | Broccoli | Mure | Cacao | Muştar | Caise | Nap crud | Căpşuni | Năut | Castraveţi | Năut (conservă) | Ceapă | Nectarine | Ciocolată neagră > 70% cacao | Nuci | Cireşe | Nuci de Caju | Ciuperci | Orez sălbatic | Coacăze | Oţet | Compot de mere | Pere | Condimente (piper, pătrunjel, scorţişoară etc.) | Piersici | Conopidă | Pomelo | Crustacee (langustă, homar, crab) | Portocale | Dovlecei | Porumb ancestral | Drojdie de bere | Praz | Dulceaţă - fără zahăr | Prune | Esalote (un fel de ceapă) | Ridichi | Faină specială “Slăbeşti mâncând” | Rodii proaspete | Faină de năut | Rosii | Faină de soia | Rubarba | Falafel (din năut) | Salata verde | Fasole uscată albă | Seminte de dovleac, floarea soarelui, susan | Fasole uscată roşie | Seminte de in, mac, pin | Fasole uscată pestriţă | Sfecla cruda | Fasole verde | Smantana din soia | Fidea de soia | Smochine proaspete | Fistic | Soia | Fragi | Sos de rosii, bulion de rosii fara zahar | Fructoză | Spanac | Fructul pasiunii (maracuia) | Sparanghel | Gemeni de grâu | Suc de rosii fara zahar | Ghimbir | Tarate (de grau, de secara) | Grepfruit | Telina tulpina | Gutui | Telina cruda | Humus de năut | Tofu | Iaurt de soia, aromat | Urzici | Iaurt din soia (natur) | Usturoi | Iaurt natur * | Varza | Îngheţată cu fructoză | Varza de bruxelles | Inimă de palmier | Vinete | Lapte (smântânit sau nu) * | Wassa pesmeti 24% fibre | Lapte de soia | | Lapte pudră * | | Lapte de ovăz (nefiert) | | Linte brună | | Linte galbenă | | Linte verde | | Mandarine, clementine | | Măcriş | | Mărar | | | |
|