Acasă Metoda Indicii glicemici Inlocuire ingrediente in retete clasice
Inlocuire ingrediente in retete clasice Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

 

Orice reteta clasica pentru orice tip de preparat poate fi adaptata astfel ca aceasta sa devina preparat cu incarcatura glicemica scazuta.

Asa procedez si eu, toate retetele de pe site sunt la baza retete clasice.

 

 

 

Aveti in continuare tabelul de inlocuiri.

 

Aliment Inlocuitor Cantitate

faina alba din paine, chifle

premix paine Slabesti Mancand

cantitate egala

faina alba din pane-uri, snitele, ingroseli (tocana, sos, ciorba)

premix paine Slabesti Mancand

cantitate egala

faina alba in cozonac

premix patiserie Slabesti Mancand

cantitate egala

faina alba din clatite

premix patiserie Slabesti Mancand

cantitate egala

faina alba in blaturi tort, prajitura

premix patiserie Slabesti Mancand

cantitate egala

faina alba in alte produse patiserie

premix patiserie Slabesti Mancand

cantitate egala

faina alba din taitei

premix patiserie Slabesti Mancand

cantitate egala

amidon, zeamil

premix patiserie Slabesti Mancand

cantitate egala

zahar

fructoza

70-80% din cantitatea de zahar

stafide

fructe de Goji, coacaze deshidratate

cantitate egala

lapte

lapte de soia,,lapte de migdale,smantana dulce diluata cu apa

cantitate egala

orez alb rotund

orez basmati simplu sau in amestec cu orez salbatic

cantitate egala

piure de cartofi

piure de conopida

malai (mamaliga, prajitul pestelui)

faina integrala de naut

zahar vanilat

aroma simpla de vanilie

praf de copt

bicarbonat de sodiu

0,5 lingurita la un plic praf de copt

porumb la salate

porumb ancestral (indian)

cantitate egala

 

 

La salate se folosesc uleiuri extravirgine: ulei de masline, ulei de samburi de struguri, ulei de nuci, ulei de rapita.

La prajit, copt, inabusit: se foloseste: ulei de masline normal, untura de rata, untura de gasca, unt de cocos, ulei de palmier nehidrogenat, ulei de rapita.

 
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions