Orice reteta clasica pentru orice tip de preparat poate fi adaptata astfel ca aceasta sa devina preparat cu incarcatura glicemica scazuta.
Asa procedez si eu, toate retetele de pe site sunt la baza retete clasice.
Aveti in continuare tabelul de inlocuiri.
Aliment | Inlocuitor | Cantitate |
faina alba din paine, chifle
|
premix paine Slabesti Mancand
|
cantitate egala
|
faina alba din pane-uri, snitele, ingroseli (tocana, sos, ciorba)
|
premix paine Slabesti Mancand
|
cantitate egala
|
faina alba in cozonac
|
premix patiserie Slabesti Mancand
|
cantitate egala
|
faina alba din clatite
|
premix patiserie Slabesti Mancand
|
cantitate egala
|
faina alba in blaturi tort, prajitura
|
premix patiserie Slabesti Mancand
|
cantitate egala
|
faina alba in alte produse patiserie
|
premix patiserie Slabesti Mancand
|
cantitate egala
|
faina alba din taitei
|
premix patiserie Slabesti Mancand
|
cantitate egala
|
amidon, zeamil
|
premix patiserie Slabesti Mancand
|
cantitate egala
|
zahar
|
fructoza
|
70-80% din cantitatea de zahar
|
stafide
|
fructe de Goji, coacaze deshidratate
|
cantitate egala
|
lapte
|
lapte de soia,,lapte de migdale,smantana dulce diluata cu apa
|
cantitate egala
|
orez alb rotund
|
orez basmati simplu sau in amestec cu orez salbatic
|
cantitate egala
|
piure de cartofi
|
piure de conopida
|
|
malai (mamaliga, prajitul pestelui)
|
faina integrala de naut
|
|
zahar vanilat
|
aroma simpla de vanilie
|
|
praf de copt
|
bicarbonat de sodiu
|
0,5 lingurita la un plic praf de copt
|
porumb la salate
|
porumb ancestral (indian)
|
cantitate egala
|
La salate se folosesc uleiuri extravirgine: ulei de masline, ulei de samburi de struguri, ulei de nuci, ulei de rapita.
La prajit, copt, inabusit: se foloseste: ulei de masline normal, untura de rata, untura de gasca, unt de cocos, ulei de palmier nehidrogenat, ulei de rapita. |