Prajitura cu branza, nuci si lamaie Imprimare
Scris de Gabriela Man   

Reteta mi-a fost trimisa de o clienta fidela a premixuriloralt

"Dr. Man", Mihaela Ana, care , la randul ei, a preluat reteta

de aici.

Fotografia ii apartine. Este o prajitura foarte aromata si usor

de preparat, va invit sa o incercati.

In reteta a fost folosita o tava de 22x33 cm.

Ingrediente pentru blat:

150 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

125 g unt moale (eu folosesc intotdeauna 82% grasime)

40 g fructoza pudra

3 linguri de nuci macinate

aroma de vanilie (sau, puteti folosi coaja de lamaie)

un praf de sare

Bateti untul spuma cu fructoza, sarea si vanilia. Incorporati apoi treptat premixul si nucile macinate. Asezati apoi aluatul in tava in care ati pus hartie de copt si coaceti timp de 15 min la 160-170 grade Celsius.

Ingrediente pentru crema:

3 oua

150-190 g fructoza (gustati, puneti dupa gust)

400 g crema de branza

30 g premix pentru patiserie "Dr. Man"

zeama de la 1 lamaie

coaja de lamaie

Bateti crema de branza cu fructoza, pana devine spumoasa. Adaugati cele 3 oua, incorporati-le mixand in continuare. Adaugati apoi coaja de lamaie, zeama de lamaie si premixul pentru patiserie.

Intindeti pe blat si mai dati la cuptor pentru inca 30 minute (parerea mea ca un 160 grade ar fi temperatura potrivita). Prajitura se coace pana face o crusta frumoasa, aurie. Puteti face si testul cu scobitoare.

O taiati patrate dupa ce s-a racit complet.

Pofta buna!

 

Â