Midii cu lamai si patrunjel Imprimare
Scris de Gabriela Man   

Reteta am primit-o de la o prietena a paginii de Facebook, Dolha Adela.

La randul ei, Adela a primit reteta de la un italian, si uite asa ne bucuram noi acum de midii delicioase si foarte rapid de preparat!

Reteta preparata mai jos are in plus fata de cea primita - ulei de masline si usturoi, cea a domnului din Italia era doar midii+lamaie+patrunjel. Eu am preparat ambele variante, mai gustoasa mi s-a parut varianta cu usturoi si ulei.

Revin cu observatia facuta si la reteta anterioara de midii: e pacat sa nu le consumam! Pe langa faptul ca sunt delicioase, midiile sunt o sursa extraordinara de omega-3, minerale, plus - o sursa grozava de Fier cu biodisponibilitate mare si sunt foarte ieftine!

 

Ce aveti de facut?!

Cumparati o plasuta de midii (cca 1 kilogram), le spalati si le curatati (nu va ia mai mult de 10 minute).

Apoi, taiati 3-4 lamai in sferturi; tocati si o legatura de patrunjel. Feliati 2-3 catei de usturoi.

Puneti intr-o cratita 2-3 linguri ulei de masline, usturoiul - lasati 4-5 secunde sa elibereze usturoiul aroma; adaugati midiile, lamaile si jumatate de patrunjelul tocat, acoperiti cu capac si lasati 15-20 minute la foc mic.

La final, adaugati restul de patrunjel si opriti focul, mai lasati 2-3 minute. In reteta trimisa se punea tot patrunjelul de la inceput, insa ma doare sufletul dupa vitamina C - aceasta se pastreaza daca nu preparam termic.

Le-am servit cu paine "slabesti mancand" prajita si un pahar de vin alb demisec. Delicioase!

Pofta buna!