Acasă

 

 

 

"Slăbeşti mâncând.
Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănânci după pofta inimii"


Cartea poate fi gasita in librarii sau comandata online pe website-ul editurii Polirom.
De dr. Gabriela Man

 


 
Slabesti Mancand
Slăbeşti Mâncând
Zacusca de fasole boabe Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

E o zacusca satioasa, delicioasa si foarte usor de preparat.alt

Ingrediente:

0,5 kg fasole boabe alba

1,5 kg gogosari sau ardei kapia

1 kg ceapa

0,5 l ulei rapita

0,5 litri suc de rosii 

piper macinat, foi de dafin, sare

Lasati fasolea sa se hidrateze de seara pana a doua zi.

Aruncati apa, o puneti la fiert. Lasati sa fiarba 2-3 minute,

apoi aruncati prima apa si o puneti din nou la fiert.

O fierbeti complet, apoi strecurati fasolea boabe. Jumatate

Citeşte mai mult...
 
Prajitura Boema Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

MInunata! Pe vremea copilariei mele era nelipsita dinalt

acele cofetarii in care prajiturile aveau gust bun,

natural, erau facute cu firsca adevarata si cu unt...

Este extrem de simlu de preparat, spre marea mea

surpriza.

Insa, necesita timp.

Eu am facut-o intr-o taca 25x32, insa a iesit blatul

cam gros, asa ca a trebuit sa-l dau impart in doua si

sa pun crema si intre foile de blat. Data viitoare il voi

coace intr-o tava mai mare.

Mai intai faceti siropul: topiti pe foc mic 50 g fructoza si

stingeti cu 200 ml apa. Lasati sa se raceasca.

Ingrediente pentru crema I:

Citeşte mai mult...
 
Zacusca de vinete Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Zacusca de vinete - conserva de toamna pe care totialt

o indragim.

Reteta aceasta o fac de ani buni, iese grozav de

gustoasa.

Eu combin ardeii kapia cu ardei gogosari.

Ingrediente:

3 kg de vinete

2 kg ardei kapia, gososari sau amestec

1,5 kg ceapa

Citeşte mai mult...
 
Harissa - pasta de ardei iuti Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Harissa este o pasta de ardei iute care se prepara inalt

tarile din zona Africii de Nord, precum Alger, Maroc

si Tunisia. Gustul este dulce acrisor si este extrem de

picanta! Insa mie personal mi se pare delicioasa!

O puteti consuma ca atare, bucatele de lipii e care le

ungeti putin cu aceasta pasta, o puteti asocia la o

friptura , fie varianta simpla, fie in combinatie cu

maioneza (iese un sos picant).

Reteta am preluat-o de aici.Intrati si in link, e video cu prepararea si va poate fi foarte util.

Puteti sa o faceti doar din ardei iute, insa combinatia

cu ardei kapia mai ia din iuteala.

Citeşte mai mult...
 
Salsa de avocado si mango Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Aromata si racoroasa, poate fi consumata sub forma dealt

salata aperitiv, sau poate fi o garnitura la peste, carne

de pui, carne de vita.

Ingrediente pentru 2 portii:

1 mango copt, taiat cubulete

1 avocado taiat cubulete

1 ceapa rosie micuta

2-3 linguri frunze de patrunjel sau de coriandru, tocate

1-2 linguri zeama de limeta sau de lamaie

1-2 linguri ulei de masline extravirgin

sare

Se amesteca toate, dregeti cu zeama de limeta, sare si ulei. Lsati 15-20 minute la rece, inainte de servire.

Pofta buna!

 
Copyright © 2017 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions