Scris de DrMan
|
Duminică, 06 Octombrie 2024 13:44 |
Pufoase si aromate, dintr-o portie va ies 13-14 bucati. Dupa reteta aceasta faceam gogosile decupate cu paharul, dar e mai simplu cum procedez mai jos.
Ingrediente:
250 g premix pentru patiserie "Dr. Man"
|
Citeşte mai mult...
|
|
Cel mai bun inlocuitor de zahar?! |
|
|
|
Scris de DrMan
|
Joi, 03 Octombrie 2024 06:36 |
Pentru toti cei care mancam "altfel" in mod obisnuit, din diverse motive, inlocuirea zaharului a fost si este o provocare. Motivele pentru care nu consumam zahar pot fi multiple - diabet, exces ponderal sau chiar obezitate, dislipidemii( colesterol crescut), boli cardiovasculare, boli inflamatorii, cancer etc. Indiferent de motv, atunci cand poftim la un desert trebuie sa ne gandim bine cu ce sa il preparam.
Mult timp fructoza a fost un inlocuitor ideal. In primul rand, corpul o recunoaste, ea e in mod normal prezenta in toate fructele si legumele. Insa, cercetari din ultimul
|
Citeşte mai mult...
|
Paine traditionala ungureasca, Hazi Vekni |
|
|
|
Scris de DrMan
|
Luni, 23 Septembrie 2024 07:43 |
Hazi Vekni este painea traditionala ungureasca, o reteta foarte veche - apare in scrieri de acum 200 de ani. E o paine mare, se face cu 1,350 kg faina si se foloseste mai putina drojdie de bere decat in mod obisnuit. Insa, se prepara cu o seara inainte un preferment, un fel de maia care nu contine drojdie si care trebuie sa stea 10-12 ore la temperatura camerei. Sincer, eu am preparat-o si cu maia de 8 ore si a iesit la fel de buna ca atunci cand am lasat maiaua 10 ore.
|
Citeşte mai mult...
|
Italian lemon ricotta cake |
|
|
|
Scris de DrMan
|
Luni, 17 Iunie 2024 15:18 |
Sunt n variante de italian lemon cake, cu sau fara faina de migdale, sau chiar doar cu faina de migdale in compozitie, fara faina de grau. Nu stiam cum sa procedez, in final am pornit de la o reteta si, pe parcurs, am tot modificat la ea. Astfel ca ceea ce e mai jos nici nu stiu daca e un italian lemon almond cake adevarat, pentru ca nu am mancat niciodata si nu pot face comparatie :))
Insa, ceea ce a iesit e foarte, foarte bun! Sa zicem ca e varianta mea de italian lemon
|
Citeşte mai mult...
|
|
|
|
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>
|
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL |