Tort de mere cu crema de zahar ars |
|
|
|
Scris de DrMan
|
Joi, 17 Octombrie 2024 03:13 |
Un tort fin si cremos, nu e costisitor si nici nu muncim prea mult la el. Mi-a placut faptul ca are mai putine oua in crema de zahar ars si, cu toate acestea, a iesit la fel de cremoasa ca in reteta clasica.
Am copt tortul intr-o oala de fonta emailata. Pentru ca aceasta oala are pereti grosi, nu a fost necesar sa pun forma in bain marin. Pontul l-am preluat din reteta autoarei, aveti aici video-ul respectiv.
Ingrediente pentru o forma de 24 cm diametru
|
Citeşte mai mult...
|
|
Scris de DrMan
|
Duminică, 13 Octombrie 2024 13:39 |
Stiati ca micii( mititeii) sunt dietetici si pot fi consumati intr-o cura de slabire? Insa, trebuie sa fiti siguri ca producatorul pune in ei condimentele traditionale, nu vegeta, glutamat si mai stiu eu ce alte minuni. Pentru ca nu am fost niciodata sigura cum sunt preparati mititeii din comert, am decis sa-mi fac compozitia acasa.
Mai intai, mi-am preparat un condiment special pentru mici, din care am folosit 1 lingurita cu varf pentru fiecare kilogram de pasta de mici. Reteta am luat-o de pe lalena.ro,
|
Citeşte mai mult...
|
Medovik - tort rusesc cu miere |
|
|
|
Scris de DrMan
|
Marţi, 08 Octombrie 2024 14:49 |
Este absolut divin! Un tort care pare saracacios, practic sunt foi cu miere unse cu smantana fermentata, dar care surprinde prin gustul dulce acrisor si aromele subtile de vanilie, miere, caramel( aroma de caramel e de la foile cu miere). Reteta dupa care am ales sa ma inspir o gasiti aici.
Desi in retetele vizionate nu am vazut aceasta, eu totusi am lasat smantana la scurs timp de 2 ore. Bine am facut, a avut tinuta mai buna si am putut asambla tortul fara inel.
Ingrediente pentru un tort cu diametrul de 19,5 cm:
2 oua
|
Citeşte mai mult...
|
Prajitura cu mere/prune si bezea |
|
|
|
Scris de DrMan
|
Luni, 07 Octombrie 2024 20:19 |
Pentru aceasta prajitura m-am inspirat dupa reteta lui Chef Nicolaie Tomescu, "Prajitura cu prune si bezea". Insa, am avut probleme serioase cu bezeaua, din cauza ca amidonul este exclus sa-l folosesc la prajituri, iar inlocuitorii de zahar nu se comporta deloc bine in bezele. Pana la urma, dupa doua rateuri, a treia oara am biruit reteta si nu am regretat deloc volumul de munca - prajitura e senzationala!
Am preparat-o intr-o tava de 24x24 cm, o tava cu baza detasabila. Mi-a fost mai usor sa tai prajitura dupa ce s-a racit bine.
|
Citeşte mai mult...
|
|
|
|
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>
|
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL |