Acasă Acasă
Bun venit! - Slăbeşti Mâncând
Midii Thai PDF Imprimare Email
Scris de DrMan   
Duminică, 28 Noiembrie 2021 15:40

Midiile preparate astfel le-am mancat la o terasa din Vama Veche. Spun stil thai pentru ca acolo m-au dus cu gandul cand le-am gustat, spre bucataria thailandeza. Nu am indraznit sa cer bucatarului reteta, probabil nu mi-ar fi dat-o. Insa, am notat lista de ingrediente si am incercat sa o reproduc, folosindu-ma de cativa pasi generali de gatire a midiilor.

Prima data am facut-o fara piper roz, nu era trecut in lista de ingrediente. A doua oara, pentru ca mi-a sarit in ochi

Citeşte mai mult...
 
Midii gratinate PDF Imprimare Email
Scris de DrMan   
Duminică, 28 Noiembrie 2021 05:53

Va marturisesc ca ador midiile. Sunt delicioase, usor de gatit si foarte ieftine. De cand m-am mutat pe litoral, mananc midii saptamanal. Astept momentul sa ma plictisesc de minunatele midii "balaur" de Marea Neagra, dar nu cred ca va veni vreodata acel moment.

Le-am incercat gatite sub mai multe forme, insa preferatele mele sunt midiile gatite thai( o sa postez si aceasta reteta), cele gatite in stil provensal si aceste midii gratinate.

Citeşte mai mult...
 
Chifle a la Chef Nicolaie Tomescu PDF Imprimare Email
Scris de DrMan   
Sâmbătă, 30 Octombrie 2021 09:23

Sunt cele mai buna chifle pe care le-am mancat in viata mea! Desi parea o reteta migaloasa, la prima citire, s-a dovedit ca se prepara foarte simplu, doar ca timpii de asteptare la dospiri sunt mai mari.

Va asigur, insa, ca merita pe deplin efortul! Va sugerez sa faceti portie dubla, apoi sa congelati chifele - decongelati o data cat aveti nevoie pentru consum. In maxim 30 minute sunt decongelate complet si sunt ca proaspete.

Reteta originala o gasiti pe blogul culinar al lui Chef Nicolaie Tomescu, aici. Am preluat-o si am adaptat-o conform

Citeşte mai mult...
 
Negresa cu mascarpone si cocos PDF Imprimare Email
Scris de DrMan   
Miercuri, 27 Octombrie 2021 09:39

Reteta a fost preluata si adaptata de pe blogul lui Chef Nicolaie Tomescu (gasiti reteta originala aici).

Poate un pic mai migaloasa decat o negresa clasica, dar eu spun ca merita efortul. Chef Tomescu recomanda tava rotunda cu diametrul 24-26 cm. Eu am copt-o in tava cu diametrul de 26 cm si as proceda la fel si data viitoare - consider ca e mai ok aspectul de tarta, la dimensiune mai mica a tavii cred ca ar iesi un pic prea inalta, cam ca un tort....

Ingrediente pentru bilutele de cocos:

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions