Acasă Acasă
Bun venit! - Slăbeşti Mâncând
Prăjitură alb-negru PDF Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   
Vineri, 20 Noiembrie 2009 05:35

prajitura_alb_negru
O reţetă improvizată din mai multe surse de către cumnata mea Carmen.
Tavă recomandată : 32 cm x 22 cm

E o prăjitură însiropata şi cremoasă, cu un gust care ne aminteşte cu nostalgie de prăjiturile din cofetăriile copilăriei noastre...

Citeşte mai mult...
 
Gâsca umplută cu caise uscate PDF Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   
Miercuri, 12 August 2009 18:17

(reţetă adaptată din „Secretele bucătăriei”, numărul din decembrie 2008)

1 gâscă de cca. 4 kilograme cu tot cu ficat
250 g pâine „Slăbeşti Mâncând”
100 ml lapte fierbinte
300 - 500 ml supă de pasăre sau legume (sau apă)
150 ml vin alb demisec
2 ouă
50 g caise uscate, rehidratate în puţină apă caldă 30 minute
1 varză creaţă mică, tăiată fâşii
1 lingură unt
Sare, piper

Se încinge cuptorul la 180grade Celsius.

Se spală gâsca pe dinăuntru şi pe dinafară, se şterge bine; se sărează şi se piperează.

Se taie cuburi pâinea şi caisele. Se toarnă laptele fierbinte peste pâinea tăiată cuburi.

Se toacă ficatul cuburi.

Se căleşte puţin varza creaţă.

Apoi se amestecă: pâinea, caisele, ficatul şi varză creată şi se adăugă cele 2 ouă. Se potriveşte de sare şi piper.

Se umple gâsca cu această compoziţie, se prinde deschizătura burţii cu scobitori. Legaţi şi pulpele între ele cu o sfoară (ca să aibă friptura o formă mai compactă), puneţi păsarea într-o tavă cu 100-150 ml supă şi daţi la cuptor.

Coaceţi gâsca la cuptor timp de cca. 3 ore, primele 2 ore e bine să fie acoperită cu folie alimentară. Din când în când completaţi tava cu supă sau apă caldă (dacă se evaporă prea tare, pentru a nu arde friptura).

În ultima oră de coacere scoateţi folia şi periodic ungeţi gâsca cu zeamă de friptură din tavă.

Puneţi gâsca friptă pe un platou, tăiaţi sfoară cu care aţi legat pulpele.

Degresaţi zeama din tavă, adăugaţi 200 ml supă sau apă caldă şi vinul. Fierbeţi până sosul scade la jumătate. Îl veţi servi la masă în sosieră alături de friptură.

 
Mâncare de ciuperci cu carne (pui, vită) PDF Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   
Miercuri, 12 August 2009 18:12

Acesta e un fel de mâncare care merge foarte bine cu ciuperci de cultură brune (champignons brune), singure sau în amestec cu hribi (mânătărci) de pădure.

600-700 g carne (pui, vită) – tăiată julien sau cuburi
200 ml supă de carne sau apă caldă
250 g ciuperci tăiate felii mari
2-3 cepe tocate mărunt
2 căţei usturoi tăiaţi mărunt
2 ardei graşi tăiaţi cuburi (galben şi roşu)
1 conservă mică de roşii decojite în suc de roşii, pasate la blender
1 linguriţă oţet
1-2 linguriţe fructoză
2-3 linguri ulei de măsline
Măghiran, chimen
Sare, piper, poia de ardei dulce, boia de ardei iute

Înăbuşiţi carnea în ulei de măsline. Adăugaţi ceapă şi usturoiul şi înăbuşiţi până se evaporă zeama lăsată de ceapă.

Adăugaţi piureul de roşii, oţetul, fructoza, supa de carne sau apă călduţă şi chimenul şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit cca. 40-50 minute (până e aproape gata carnea).

Adăugaţi ardeii şi mai fierbeţi 15 minute.

Apoi adăugaţi ciupercile, mai lăsaţi pe foc 20 minute. La sfârşit dregeţi de sare, piper şi boia. Stingeţi focul şi adăugaţi măghiranul.

 
Pui cu ciuperci PDF Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   
Miercuri, 12 August 2009 17:51

500 g piept de pui
1 roşie mare
500 g ciuperci albe de cultură (champignons)
1 lămâie
1 ceapă
2 căţei de usturoi
250 ml supă de pasăre sau apă caldă
2-3 linguri ulei de măsline
Sare, piper

Se taie carnea cuburi sau julien. Pasaţi roşia. Tăiaţi mărunt ceapă şi căţeii de usturoi. Curăţaţi ciupercile şi tăiaţi-le julien.

Căliţi puţin ciupercile într-o tigaie antiaderentă cu 1 lingură ulei de măsline. Apoi le scoateţi pe o farfurie.

Căliţi ceapa cu 1 lingură ulei de măsline şi apoi adăugaţi: puiul, roşia pasată, ciupercile, usturoiul, supa de pasăre (sau apă călduţă), sarea şi piperul.

Se fierb la foc acoperit cca. 20 minute.

 
<< Început < Anterior 71 72 73 74 75 76 Următor > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions