Acasă
Slăbeşti Mâncând
Paine pufoasa cu seminte, la tava de cozonac Imprimare Email
Scris de DrMan   

Pana la aceasta reteta, nu mi-a iesit niciodata painea coapta in tava de cozonac. Si chiar am incercat de multe ori, ca sa obtin felii mari ce pot fi folosite la sanviciuri, de exemplu. In special sanviciurile calde, am un toaster special pe care nu il puteam folosi deoarece nu aveam feliile de paine potrivit de mari.

Am folosit reteta de aluat de la Chiflele de post fara framantare, dar am framantat aluatul la robot. El poate fi framantat cu usurinta si cu paletele spirala ale unui mixer de minim 400 wati putere, pentru ca este un aluat moale.

Citeşte mai mult...
 
Salsa de mango Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

O garnitura exotica care merge extraordinar cu peste, maialt

ales la gratar, sau care poate fi consumata ca atare,

ca o salata aperitiv.

Delicioasa, aromata si racoroasa.

Pentru 2 portii:

1 mango maricel, copt bine

1/2 ardei gras rosu (eu am pus ardei kapia)

1/2 ardei iute verde

1/2 ceapa rosie micuta sau 1 ceapa verde

patrunjel verde sau coriandru verde, circa 2 linguri

de frunze tocate marunt

Citeşte mai mult...
 
Scaderea indicelui glicemic la deserturi si aluaturile pentru paine Imprimare Email
Scris de DrMan   

Amestecurile de fainuri pe care le-am brevetat au fost concepute de mine pentru a obtine cu ele preparate alimentare cu indice glicemic scazut. Indice glicemic scazut inseamna un efect scazut pe glicemia postprandiala( glicemie postprandiala inseamna valorile glicemiei dupa consumul unei mese, gustari).

O glicemie postprandiala scazuta inseamna un nivel de insulina scazut. Insulina este in primul rand hormonul care introduce in celulele organismului glucoza rezultata dupa o masa. Daca celulele noastre prezinta rezistenta la actiunea insulinei de a introduce glucoza in ele( asa numita insulinorezistenta), doar o parte din glucoza rezultata dupa o masa intra in celule, pentru a fi arsa pe post de combustibil, restul este transformata in grasime. Pentru ca

Citeşte mai mult...
 
Supa crema de dovleac copt Imprimare Email
Scris de DrMan   

Ca sa fiu cinstita cu voi, am descoperit abia in aceasta toamna aroma extraordinara a dovleacului placintar copt si preparat sub diverse forme. In copilarie, mama si bunica foloseau dovleacul turcesc pentru placinte sau pentru coacere simpla, presarat cu putin zahar si scortisoara. Insa, placintarul mi se pare mult mai aromat decat dovleacul turcesc.

Aceasta reteta am preluat-o si am adaptat-o de aici, se prepara rapid si rezultatul este o supa fina, delicata,

Citeşte mai mult...
 
Placinte din aluat cu apa minerala Imprimare Email
Scris de DrMan   

Primul aluat de placinte, din tot ce am incercat pana acum, pe care l-am intins fara probleme! Iar placintele au iesit moi, cu foite, o minune! Am publicat reteta la categoria "Aperitive" deoarece tocmai ce am mai facut o tava cu umplutura de branza sarata cu cozi de ceapa verde si marar, dar merg perfect si umpluturile dulci.

Sunt de fapt doua ponturi care fac acest aluat senzational:

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Copyright © 2024 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions