Scris de DrMan
|
Sunt n variante de italian lemon cake, cu sau fara faina de migdale, sau chiar doar cu faina de migdale in compozitie, fara faina de grau. Nu stiam cum sa procedez, in final am pornit de la o reteta si, pe parcurs, am tot modificat la ea. Astfel ca ceea ce e mai jos nici nu stiu daca e un italian lemon almond cake adevarat, pentru ca nu am mancat niciodata si nu pot face comparatie :))
Insa, ceea ce a iesit e foarte, foarte bun! Sa zicem ca e varianta mea de italian lemon
|
Citeşte mai mult...
|
|
Scris de DrMan
|
Stiind ca fisticul merge foarte bine cu zmeura, am vrut sa incerc si combinatia zmeura-capsuni, m-am gandit ca ar trebui sa fie la fel de savuroasa. Bine m-am gandit, a iesit o minune de tortulet!
Reteta e conceputa din mai multe surse, am avut si vreo doua incercari de blat pentru tort care nu au iesit pe placul meu. Din aproape in aproape, consider ca reteta pe care o public acum e perfecta!
Sunt doua blaturi cu fistic, veti avea nevoie de macar o forma cu diametrul de 21 cm. Eu am impartit compozitia pentru blat in doua, am avut doua forme cu diametrul de 21 cm: intr-o forma am pus mai multa compozitie si blatul rezultat l-am impartit in doua, in cea de-a doua forma am pus mai putina compozitie si am lasat blatul intreg(
|
Citeşte mai mult...
|
Scris de Gabriela Man
|
Tescovina este ceea ce ramane dupa prepararea vinului,
este formata din coji, urme de pulpa si samburi de struguri.
Tescovina este considerata un adevarat elixir al tineretii si al sanatatii, deoarece este foarte bogata in resveratrol, cel mai puternic
antioxidant natural cunoscut pana in prezent.
Va reamintesc ca oxidarea este procesul care sta la baza
imbatranirii si imbolnavirii noastre. Practic ne oxidam, "ruginim".
Antioxidantii sunt moleculele care lupta cu acest proces,
care incearca sa repare stricaciunile produse.
Acest resveratrol se gaseste in cantitati foarte mari in struguri,
in special in cei de culoare inchisa (rosu inchis, cu cat sunt
|
Citeşte mai mult...
|
|
Scris de DrMan
|
Va voi prezenta doua tipuri de chifle fara framantare, ambele retete sunt preluate si adaptate de la Chef Nicolaie Tomescu. Linkurile spre retete: "Chifle cu lapte fara framantare" si "Chifle pentru burgeri fara framantare".
Chiflele pentru burgeri folosesc ca lichid un amestec de lapte si apa, chiflele obisnuite folosesc doar lapte. Ambele aluaturi contin unt topit. Ambele tipuri de chifle au un gust senzational, prima data cand le-am copt am mancat chiflele goale, atat sunt de gustoase. Cele peprarate cu lapte fara adaos de apa au gust ca de cornuri pentru micul dejun.
|
Citeşte mai mult...
|
Scris de DrMan
|
Va asigur ca aceasta reteta, care pare demna de un Chef, pe cat e de rafinata si delicioasa, pe atat e de simplu de preparat! si foarte rapida! Se poate prepara si cu piept de gasca, este la fel de fraged si de gustos.
Primisem un piept de rata intreg si, dupa ce am studiat cu atentie toate retetele de pe net, m-am apucat de gatit o compilatie din tot ce era prezentat la celebrul preparat cu portocale.
|
Citeşte mai mult...
|
|
|
|
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>
|
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL |