Scris de Gabriela Man
|
Reţetă adaptată după reţeta clasică (sursă – Adriana Simionescu). Poate fi preparata si cu alune, nu doar cu nuci, iese minunata oricum. Am gasit la Lidl alune coapte nesarate, punga de 200 g, acelea le folosesc la toate deserturile, sunt de foarte buna calitate( adica, nu am gasit alune rancede, ca in alte situatii).
Tavă recomandată : 32 cm x 23 cm. In reteta veche, aceasta prajitura nu este foarte inalta, blatul are cca 4-5 cm. Daca o doriti mai inalta, folositi o tava mai mica. Eu fac si jumatate de portie, o coc in tava de 18x21 cm si imi iese un blat de cca 3 cm inaltime, e perfect. Cand fac jumatate de portie, evident ca voi opri 7 linguri din compozitia lichida de unt cu cacao, nu 14.
|
Citeşte mai mult...
|
|
Scris de Gabriela Man
|
TORT CU 3 FELURI DE CIOCOLATĂ
(formă cu diametrul de 24-maxim 26 cm)
Reţetă adaptată după reţeta publicată de Ioana
Iordache în GoodFood (noiembrie 2006)
BLAT
4 ouă
3 linguri fructoză (65 – 70 grame)
3 linguri mix patiserie “Slăbeşti mâncând” (70 grame)
1 lingură cu vârf cacao (20 grame)
1 vârf de cuţit bicarbonat de sodiu
1 praf de sare
|
Citeşte mai mult...
|
|
Scris de Gabriela Man
|
ÎNGHEŢATĂ DE ZMEURĂ (CĂPŞUNI, FRAGI, COACĂZE, AFINE, MURE)
(reţetă adaptată din colecţia "Practic în bucătărie")Â
500 g zmeură 400 g smântână nefermentata (pentru smantana) 15 – 20 % sucul de la 1 lămâie 2 albuşuri 80 g fructoză
|
Citeşte mai mult...
|
|
|
<< Început < Anterior 61 62 Următor > Sfârşit >>
|
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL |