Acasă
Slăbeşti Mâncând
Prăjitură "Negresa" Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

Reţetă adaptată după reţeta clasică (sursă – Adriana Simionescu). Poate fi preparata si cu alune, nu doar cu nuci, iese minunata oricum. Am gasit la Lidl alune coapte nesarate, punga de 200 g, acelea le folosesc la toate deserturile, sunt de foarte buna calitate( adica, nu am gasit alune rancede, ca in alte situatii).

Tavă recomandată : 32 cm x 23 cm. In reteta veche, aceasta prajitura nu este foarte inalta, blatul are cca 4-5 cm. Daca o doriti mai inalta, folositi o tava mai mica. Eu fac si jumatate de portie, o coc in tava de 18x21 cm si imi iese un blat de cca 3 cm inaltime, e perfect. Cand fac jumatate de portie, evident ca voi opri 7 linguri din compozitia lichida de unt cu cacao, nu 14.

Citeşte mai mult...
 
Tort cu trei feluri de ciocolată Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

TORT CU 3 FELURI DE CIOCOLATĂ

(formă cu diametrul de 24-maxim 26 cm)alt

Reţetă adaptată după reţeta publicată de Ioana

Iordache în GoodFood (noiembrie 2006)

BLAT

4 ouă

3 linguri fructoză (65 – 70 grame)

3 linguri mix patiserie “Slăbeşti mâncând” (70 grame)

1 lingură cu vârf cacao (20 grame)

1 vârf de cuţit bicarbonat de sodiu

1 praf de sare

Citeşte mai mult...
 
Îngheţată de zmeură Imprimare Email
Scris de Gabriela Man   

ÎNGHEŢATĂ DE ZMEURĂ (CĂPŞUNI, FRAGI, COACĂZE, AFINE, MURE)

(reţetă adaptată din colecţia "Practic în bucătărie") alt

500 g zmeură
400 g smântână nefermentata (pentru smantana) 15 – 20 %
sucul de la 1 lămâie
2 albuşuri
80 g fructoză


Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 61 62 Următor > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Copyright © 2025 Slăbeşti Mâncând
Gazduit de Top Web Hosting Solutions